четвер, 22 жовтня 2020 р.

 




СВЯТКУвали ПОКРОВУ

 

13 жовтня у нашій школі традиційно напередодні Дня захисника України, свята Покрови проходили спортивні змагання «Козацькі забави-2020», у яких взяли участь учні 6-7-х класів. Хлопці показали свою спритність, силу та знання історії і традицій українського козацтва. За замаганнями юних козаків залюбки спостерігали учні школи. Хлопці довели, що козацькому роду нема переводу. «Козацькі забави» у школі – це не лише спортивне свято, а й справжнє виховання патріотів нашої Батьківщини: 1 місце – 7-а клас, 2 місце – 6 клас, 3 місце – 7-б клас.

В шкільному історико-краєзнавчому музеї відбувся тематичний захід «Ми – діти козацького роду!», учасниками якого стали учні 4 класу та учасники історико-краєзнавчого гуртка.

Керівник музею звернулась до історії свята Покрови Пресвятої Богородиці – покровительки українського козацтва. Гості заходу переглянули мультимедійну програму, присвячену захисникам України.

Особливо цікаво проходила виставка-ярмарок «Козацьких страв».

Приготовлену страву потрібно було красиво оформити, майстерно подати, а також про смакові якості подбати… Свято супроводжувалося дружньою атмосферою та відчуттям, що ми єдина сім‘я українців, що наша культура й традиції зберігаються.

Орв’яницький ЗЗСО.

Немає коментарів:

Дописати коментар