пʼятницю, 30 жовтня 2020 р.

 



ПРО БЮДЖЕТ, МАЙНО, ТЕПЛО, ЯКОГО НЕМА

У середу відбулося пленарне засідання 46 сесії районної ради. У її роботі взяло участь 24 депутати із 34 обраних. До порядку денного було включено сім питань. В основному вони стосувалися районного бюджету та комунального майна.

 

Серед планових – депутати обговорили стан законності, боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку та результати роботи правоохоронних органів на території району в першому півріччі  поточного року.

Щодо останнього спілкування з правоохоронцями проходило у формі «запитання-відповідь». Зокрема, народні обранці закидали поліціянтам втручання у передвиборчі баталії та політичне переслідування. Так депутат Оксана Краглевич цікавилася, з якої причини дільничний у Бересті перешкоджав розповсюдженню передвиборної агітації, виготовленої на власному комп’ютерному обладнанні, кандидату в депутати від Радикальної партії Григорію Пінчуку? А депутат Григорій Шах вбачав у діях поліції в розслідуванні з приводу зміни цільового призначення земельної ділянки переслідування щодо нього. Йшлося також й про безпеку руху біля навчальних закладів. На всі ці зауваження інформацію надав заступник в.о. начальника відділення поліції Олег Сидоришин. Основний посил його виступу – «поліція поза політикою, вона слідкує виключно за дотриманням правопорядку». Депутати внесли кілька доповнень до пропонованого проєкту рішення, з поміж яких і таке: «Правоохоронним органам відслідковувати неправдиві відомості, наклепи в соціальних мережах та притягнути до відповідальності розповсюджувачів згідно з чинним законодавством України».

Які бюджетні питання необхідно було нагально розглянути? В першу чергу йшлося про забезпечення співфінансування проєкту будівництва лікарської амбулаторії загальної практики сімейної медицини в Колках (близько 83 тис. грн. спрямовано на це з сільського бюджету Колківської сільської ради) та коригування такого проєкту  для капітального ремонту автомобільної дороги Дубровиця-Мочулище-Острівці (5 тис. грн. – з бюджету Мочулищенської сільської ради).

Депутати також надали згоду на списання матеріальних цінностей (в основному комп’ютерні комплекси, які назвали морально застарілими), що перебували на балансі відділу освіти; передачу з балансу головного управління статистики Рівненської області на баланс ДП «Теплосервіс» кількох котлів, що обігрівали приміщення колишнього районного відділу статистики.

Окрім того, було затверджено фінансовий план КНП «Дубровицька ЦРЛ» на наступний рік та перелік підприємств, установ, організацій, що надають соціально важливі послуги населення (це зроблено з метою продовження термінів договорів оренди спільної власності територіальних громад району без проведення аукціону). А от звернення одного з претендентів на приватизацію  недіючої частини котельні по вулиці 1000-ліття Дубровиці депутати відхилили (річна оренда цього приміщення приносить бюджету 170 179.50 тис.грн., тоді як продаж оцінили в 170 тис. грн.).

Під завісу пленарного засідання слово надали мешканцям будинку з вулиці Артеменка 30 а. Люди жалілися на відсутність опалення будинку. Як пояснив директор «Теплосервісу» Григорій Шах, тепло не подається до цього будинку через величезну заборгованість його мешканців за надану послугу. Сумарно сума заборгованості перевищує 400 тис.грн. Тож питання залишилося відкритим й надалі. Пропонувалося з цього приводу зібрати окрему нараду.

Свою думку з приводу деяких питань сесії в мережі «Фейсбук» висловив заступник голови районної ради Олександр Задорожний: «…ДВА ГОСПОДАРСЬКИХ питання: одне про списання десятків шкільних комп’ютерів, а друге про надання дозволу на викуп орендарю частини будівлі котельні в центрі м.Дубровиця (за готелем).

Депутат-свободівець Олександр Лавор запропонував не списувати комп’ютери, а вибрать кращі (в переліку на списання була техніка 2010 року) і передать ЦРЛ або якійсь іншій бюджетній установі, адже лікарі не забезпечені компами (відповідно до медреформи, кожен лікар має мати робочий комп для відображення роботи перед НСЗУ), проте більшість депутатів проголосували за списання.

Питання «про продаж будівлі котельні» взагалі було внесено з порушенням законодавства, проєкту рішення (який мав би бути на сайті райради за 20 робочих днів) не було навіть в день розгляду на сесії! ФОП Ракович Павло виборов право орендувать частину котельні по вул. 1000-ліття Дубровиці більше 170 000 грн./рік. Кілька місяців поплативши орендну плату, вирішив викупить, оскільки має відповідне першочергове право, як орендар. Для викупу йому необхідне погодження депутатів районної ради. Балансова вартість частини будівлі котельні менша, як річна орендна плата! :). проте, 17 депутатів, знаючи про це, проголосували за надання дозволу на викуп, а для ухвалення рішення необхідно більшість від складу ради – 18! Не вистачило одного голосу!

Подивіться на поіменне голосування, як депутати-«господарники» розпоряджаються НАШИМ спільним майном!

http://dubrrada.gov.ua/materali-do-sesyi-radi

25 жовтня, не наступайте на «старі граблі»;)».

 

Людмила РОДІНА.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар