четвер, 22 жовтня 2020 р.

 

Вшанували пам’ять патріотів України

 









У День захисника України, свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня українського козацтва та з нагоди Дня створення Української Повстанської Армії керівництво райдержадміністрації спільно з військовим комісаром поклали квіти до підніжжя пам’ятного знаку на курган-могилі під Курашем.

14 жовтня представники громадськості також поклали квіти та помолилися за душі загиблих воїнів УПА та Збройних Сил України в лісових урочищах та цвинтарях району. У цей час йшли урочисті церковні літургії в Православних Церквах України Дубровицького району. Зокрема, в Свято-Преображенській церкві Православної Церкви України в селі Кураш молились за душі загиблих та здоров’я живих захисників України. Після церковних молебнів вшанували пам’ять учасників бойових дій, патріотів України, які поховані на Кураському цвинтарі – Петра Корнійчука, Дениса Добринського, Степана Бакунця. Опівдні традиційно всі зібралися на кургані-могилі між селами Кураш та Бережниця. Отець Анатолій (настоятель Свято-Преображенської церкви с. Кураш) провів молебень. Були теплі слова вдячності та гордості. У вітальних виступах лунало одностайне: подяка українським воїнам всіх століть за їх жертовність в боротьбі за Україну, особливо звучала подяка учасникам АТО/ООС, побажання здоров’я та сили воїнам, які зараз боронять незалежність України, миру та перемоги над окупантом України – Росією.

 







Щорічно 14 жовтня Україна відзначає державне свято – День захисника України. Окрім того, 14 жовтня – православне свято Покрови Пресвятої Богородиці та День Українського козацтва. Цей день передусім є нагодою згадати звитяги попередніх поколінь, представники яких своїм героїзмом і жертовністю здобували та відстоювали свободу і незалежність Украни. Найкращі традиції захисників минулого успадкували бійці сучасних Збройних Сил України, які сьогодні мужньо захищають суверенітет України.

З нагоди свята 13 жовтня відбулося урочисте нагородження учасників АТО/ООС за проявлену мужність і патріотизм, захист суверенітету та територіальної цілісності України, особистий внесок у справу патріотичного виховання молоді. Відзнаки їм вручили голова районної ради Микола Кухарець, заступник голови райдержадміністрації Оксана Кондратюк та міський голова Богдан Микульський.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар