пʼятницю, 3 листопада 2017 р.

«Хто хоче працювати, шукає засоби»,
– каже народна мудрість. Ці слова якнайкраще характеризують Соломіївського сільського голову Олега Білотіла. Зовсім недавно Олег Михайлович на посаді, але в його «послужному портфелі» вже чимало гарних справ. «Можливості сільського бюджету не завжди дозволяють втілити задумане. Тому саме життя заставляє шукати нестандартні вирішення нагальних проблем», - каже сільський голова. Маючи за плечима багатий досвід роботи на митниці, де неординарних випадків не бракувало, й на новій роботі цей очільник громади до вирішення проблем підходить креативно.
«Влітку, коли буревії частенько створювали аварійні ситуації на дорозі між Курашем та Бережницею, валяючи старі перезрілі дерева, ми звернулися до автодору, щоб розчистили цю ділянку від проблемних насаджень. А заодно звернули увагу шляховиків, в якому неприглядному стані автобусні зупинки біля Кураша. Комунальники наприкінці літа трасу розчистили, а зупинки пообіцяли відремонтувати, якщо знайдуться матеріали. Виручили, як завжди в таких випадках, добрі друзі. Керівник місцевого агроформування «Промінь» Андрій Кулик безкоштовно виділив шифер для покрівлі, а лісничий Бережницького лісництва Микола Ляшко – лісоматеріали для каркасу. Шляховики із Сарненської філії автодору оперативно впоралися з цим невеликим фронтом робіт – й відновлена зупинка вже слугує надійним прихистом від осінньої негоди», - каже Олег Михайлович.
А розчищені на трасі дерева сільський голова роздав на паливо землякам з соціально незахищеної категорії, в тому числі й родинам учасників АТО. Всього таке паливо отримали 16 домогосподарств.
Заодно попіклувався сільський голова й про козацький курган, де поховані вояки УПА. До ювілейної річниці Повстанської армії на цьому кургані проведено масштабну реконструкцію. «Знову ж таки допомогли ділові партнери, що вже неодноразово виступали спонсорами для сільської ради. За ініціативою нашого земляка, колишнього вояка УПА Степана Бакунця, плануємо встановити на кургані додаткові флагштоки, окрім національного, для прапора УПА та Тризуба. А на підніжжі незабаром з’явиться напис з масивних базальтових літер «СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!». Підприємство «Інтер-Бетон» допомогло якісним матеріалом для майданчика під гасло. А самі літери виготовили в Сарнах на приватному підприємстві уродженця села Соломіївка Володимира Мірка. Їх вартість проплатили інвестори з «Голден агротрейд» (Пшеюк І.Л.). Подбали й про під’їзд до кургану – філія Дубровицького автодору вимостила до нього дорогу.
«На жаль, в наш час кожна ініціатива впирається в силенну кількість перепон. Але, якщо є бажання й винахідливість, ніякі перепони не стануть на перешкоді», – вважає Олег Білотіл.
Людмила РОДІНА.



Немає коментарів:

Дописати коментар