пʼятницю, 3 листопада 2017 р.

Хтось дбає, а хтось ламає

Комунальна служба міста намагається якнайкраще озеленити Дубровицю. Цьогоріч милували око міські клумби з неповторними пахощами чорнобривців і усмішками соняшників. У парку зеленіла травичка влітку навіть у найбільшу спеку, бо ж її поливали. Висаджували й гарні квіти біля фонтанів. Дубровиця, як гарна панночка, вбиралася у різні шати. Напередодні Великодня позрізували комунальники старі розлогі дерева, які заважали і були небезпечними. Натомість садили молоденькі.
Біля старого міського кладовища з’явилася алейка молодих берізок, хочеться, щоб, коли виросли, вони своїми кронами захищали у спеку перехожих. Тетяна Лінник, яка душу і серце вкладає в непросту службу (вона опікується міськими кладовищами), у гаряче літо часто поливала берізки, щоб не всохли. Таким чином вберегла всі, чому дуже зраділа. А на днях Тетяна Андріївна була вкрай неприємно здивована, що п’ять деревець безжально зламали. Легко уявити, як попросту, граючись, одне за одним рвучко перегинали ще не укріплені стовбури. Воно може й не трагедія, подумаєте ви. Але насправді такі необдумані кроки – перша вісточка людського цинізму і байдужості.
Додам, що така картина нагадала мені дуже подібну ситуацію біля Дубровицького ліцею, коли напередодні Зелених свят кілька років тому там зламали кілька берізок.
Нагадаю всім, що відповідно до статті 153 Кодексу України про адміністративні правопорушення, знищення або пошкодження зелених насаджень, окремих дерев, чагарників, газонів, квітників та інших об’єктів озеленення в населених пунктах тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
З керівником комунальної служби міста Віктором Садовським обговорюємо можливість деревця реанімувати. Окремі доламали не до скону. Керівник комунальників ретельно оглядає берізки і каже, що у кількох є ще шанс вижити.
А замість повністю знищених насадимо нові, це ж наша робота і турбота, - зазначає Віктор Леонтійович, однак так хочеться, щоб бодай не руйнували те, що робимо, вже не кажемо про допомогу.
Загалом Воробинська вулиця дуже оновилася. Їхати автівкою по ній тепер саме задоволення, заасфальтували совісно. Дубровиця у багатьох місцях змінюється на краще, ось і біля ЗОШ №1 завершили укладання асфальту на тротуарах. Зручно діткам буде і не лише їм.
Біля костелу прибирають з клумб чорнобривці. Осінь, дощ, сумно. Не додаваймо своїми руками темних штрихів у світ довкола. Саме зараз можна посадити дерево. Зробіть це з дітьми і тоді вони добре подумають: чи можна дерево ламати.
Любов КЛІМЧУК.


Немає коментарів:

Дописати коментар