четвер, 27 липня 2017 р.

Дубровичани відзначили
День Конституції

 
 
Процес створення Основного Закону України був довгий та тернистий. Починаючи з Конституції Пилипа Орлика, яка, щоправда, так й не вступила в дію, і закінчуючи безсонною ніччю з 27 на 28 червня 1996-го. Саме тоді, на п’ятий рік незалежності, парламент ухвалив головний оберіг державності. Відтак його 21 річницю у вівторок урочисто відзначили дубровичани у будинку культури.

Привітати зі святом завітали на дійство очільник РДА Микола Петрушко та заступник голови районної ради Олександр Задорожний. До віншувань приєдналася й помічник народного депутата Василя Яніцького Оксана Слободзян. Принагідно вони нагородили почесними грамотами та грошовими винагородами професіоналів і патріотів свого краю. Так, за сумлінну працю відзначили прокурора Наталію Агатинську, правоохоронця Олександра Краська, керівника апарату суду Леоніда Мазура, а за активну громадянську позицію – учасника АТО Ігоря Кучика та Валентину Баньковську.
Як завжди, хороший настрій та чудову концертну програму, сповнену патріотизму, таланту та гумору, подарували глядачам колектив РБК та аматори сцени. А перлиною заходу став гуцульський танець, котрий поставив шанований Федір Іванович Кренько.

Нашу Конституцію на зорі її прийняття світова спільнота назвала однією з найдемократичніших. Так і є, втім часто лиш на папері. В Основному Законі викладені всі наші права, в тому числі на житло (стаття 47: «Держава створює умови, за яких кожний громадянин матиме змогу побудувати житло, придбати його у власність або взяти в оренду»). На достатній життєвий рівень для себе і своєї сім’ї (стаття 48). На безпечне для життя і здоров’я довкілля та на відшкодування завданої порушенням цього права шкоди (стаття 50). На доступне та безкоштовне медичне обслуговування (стаття 49)… Цей список можна продовжувати. Написано гарно і вірно, втім виконується насправді далеко не все. Нині набирає обертів конституційна реформа. Тож сподіваємось, що невдовзі ми перестанемо жити в правовому задзеркаллі.

Немає коментарів:

Дописати коментар