четвер, 27 липня 2017 р.

«Телеком» нас послав… у Сарни.
Ми поїхали, бо була потреба

Багато інстанцій і відомств у нашому районі давно стали підрозділами Сарненських управлінь. Робилося це непомітно, але зрештою ми й не дуже відчули, що Дубровиччину потихеньку обрізали… То поліція стала Сарненським підрозділом, то прокуратура вже підпорядковується сусідньому району. Найбільше здивувала «трансформація» управління Пенсійного фонду, головний офіс цієї структури тепер у Зарічному. Дуже «мудре» рішення  прийнято там, на Олімпі.

Але благо в тому, що ми, прості смертні, не відчули у щоденних клопотах незручностей у вищезгаданих структурних перетвореннях.
До поліціянтів можна без проблем звернутися тут, на місці, хочете потрапити на прийом до прокуратури у Дубровиці – будь ласка, двері відкриті. Наші працівники пенсійної установи як надавали, так і зараз надають фахово, компетентно консультації, приймають документи від тих, хто стає новоспеченим пенсіонером, виконують свою роботу фахівці на хорошому рівні. І хіба ж людям не все одно, де ж отой головний офіс цієї структури?
Давно розпочалися скорочення у нашому «Телекомі». Цей колишній гігант галузі зв’язку (стратегічної для держави!) продавали, купляли, знову продавали. Називали його також все по-новому, буду писати просто по-колишньому, бо суть нині не в назві. Багато працівників цієї галузі у районі постраждали через перетрубації, хтось до пенсії трішечки не дотяг, хтось й  залишив роботу через мізерну зарплату і складні умови праці, великі навантаження. Пригадую, ще як працювала на радіо, то в «Телекомі» було цілодобове чергування, бо ж обслуговувався спецзв’язок. Згодом його скасували… Штат працівників все рідшав і рідшав.
Зараз тримається у районі ця галузь завдяки постачанню Інтернету. Багато людей телефон не відключають, бо користуються саме ним, а Інтернет прив’язаний до номера телефону. Згодом частина людей стала шукати й нових провайдерів Інтернету, бо ж телефон стаціонарний треба вкрай рідко. Прощалися з «Телекомом» здебільшого «полюбовно», фахівці структури детально пояснювали всі нюанси в платіжках.
Багато ображених на «Телеком» стало у районі людей, як ліквідували підрозділ, який працював з абонентами на першому поверсі. От і зараз тут зачинені двері і на них висить оголошення, що з питань обслуговування абонентів треба звертатися у Сарни.
«А що в цьому трагічного?» - закрадається думка, Сарни по-київських мірках не далеко. Чому ж нашим дужим і здоровим пенсіонерам, у яких велика пенсія, не сісти у маршруточку, не заплатити за дорогу в обидва боки 40 гривень і не проїхатися до Сарн, щоб з’ясувати питання щодо роботи телефону чи Інтернету для онуків? Це ж так просто - стратив день, це ж романтика – подорожувати через лелече Берестя, старовинну Бережницю, через міст на Горині. У Європі пенсіонери їздять в історичні місця, а нашим у Сарни є можливість здійснити вояж – в «Телеком» на ділове побачення.
Як користувачі цієї структури, ми теж подалися в Сарни. Дуже гарно там прийняли нас, лукавити не буду. Щоправда, в той день не всю потрібну інформацію отримали, бо вірус «Петя» телекомівцям також передав «щирий привіт». Однак, що треба, допиталися у ввічливої працівниці сарненського підрозділу. До речі, була приємно здивована, що є у Сарнах поряд з телекомом телефонна будка, зайшла перевірити, чи працює в ній апарат. О, диво! У слухавці почула таку ностальгічну мелодію стаціонарного телефону. Романтика…
От так, як у вчорашньому була, бо у Дубровиці телефонної будки нема вже багато років.
Але це легка іронія. Я про тих, кого «Телеком» посилає у сусідній район. Насправді це накладно і по часу, і по грошах. Розумію, що теперішня ситуація не залежить від працівників Дубровицького підрозділу, не вони ж проводять скорочення штату, вони люди підневільні.
Та чому повинні страждати дубровичани? Треба кудись стукати. Ми люди, такі ж як у Сарнах, такі ж, як У Рівному чи Києві. Ну чому вже нас так ображають? Чому посилають? Невже «Телеком» хоче, щоб всі відключилися від його послуг у Дубровицькому районі? Кажуть, що ми вже семимильними кроками йдемо в Єропу. Може й так. Але не всюди і не всі. «Телеком» поки що спромігся йти лише в Сарни…
Любов КЛІМЧУК.


Немає коментарів:

Дописати коментар