пʼятницю, 28 липня 2017 р.

* Акценти
Робота однакова,
а заробітки менші
В селі без офіційної роботи кожен добуває кусень хліба, як може. Бурштин, городина, чорниці нині у фаворі. Втім виявилось, що не здає позиції і давній промисел випасання корів. Нещодавно дізналися від колег із Зарічного, що в тих краях поводирю рогатих платять по 500 гривень за день без обіду та 350, якщо його нагодувати. Погодьтесь, непогані заробітки. Тож нам стало цікаво, які розцінки в нашому районі. І на Дубровиччині вони виявились значно скромнішими. В середньому місцеві пастухи отримують 100-200 гривень, до котрих додається обід та вечеря. В деяких селах наймають одразу двох. А от в Будимлі, нам розповіли, ніхто менше ніж за півтисячі не піде. Не що ж сказати, негоже бурштиновим панам бігати за коровами.

Як жаденці хотіли віз сала
в Білорусь доправити
Чоловіки  намагалися незаконно вивезти за кордон більше двох десятків мішків із салом. Втім калорійній контрабанді перешкодили прикордонники.
Опівночі 17 липня охоронці прикордоння помітили гужового воза, завантаженого мішками. Він прямував у бік Білорусії. Побачивши, що за ним стежать, погонич залишив коня зі смачним добром і кинувся тікати.
У той же час інший прикордонний патруль помітив мікроавтобус, який на великій швидкості рухався від кордону, вочевидь, назустріч возу. При спробі правоохоронців зупинити машину, водій підрізав прикордонників і створив аварійну ситуацію. Перевізників усе ж вдалося затримати. Вони виявилися мешканцями села Жадень.

Перемога за дубровицькими поліцейськими
Кубок турніру з міні-футболу серед поліцейських на Рівненщині вибороли працівники райвідділу з Дубровиці на чолі з капітаном команди Петром Білоусом. Друге місце посіли рівняни, а третє дісталося правоохоронцям із Рокитного. У міні-футбол зіграли на стадіоні «Горинь». У турнірі змагалися поліцейські з Рівного, Чернівців, Черкас, Полтави, Закарпаття, Дубровицького, Рокитнівського, Зарічненського районів, а також бійці Нацгвардії, інформує прес-служба ГУНП.

Білоруські чорниці для «полішуків» задоволення дороге
З початку сезону збору ягід прикордонники повернули з українського-білоруського кордону близько сотні мешканців Полісся. Затримали десятьох, один з яких навіть отримав депортацію. Штраф за незаконний перетин немаленький – 1700-3400, або арешт на строк до 15 днів. Якщо такі дії вчинені групою осіб, тоді сума збільшується від 3400 до 8500 гривень.

Арія та Йоіль: як називають
новонароджених з Рівненщини
У нашій області найпоширенішими чоловічими іменами, якими називали дітей упродовж першого півріччя 2017 року, були: Артем, Владислав, Максим, Матвій, Тимофій. Найпопулярнішими жіночими іменами стали: Анастасія, Анна, Дарина, Соломія, Софія. А серед рідковживаних зустрічались чоловічі: Йоіль, Даніяр, Левко, Савватій, Самей, Стасій, Фархад, Юнус-Тимур, Ягмур, Ятмір. Дівчаток іменували Арією, Версавією, Ділярою, Єсенією, Мадіною, Ніколеттою, Саррою, Танітою.


Немає коментарів:

Дописати коментар