четвер, 27 липня 2017 р.

* Акценти

Дубровицькі екс-учні достойно закінчили школу

Цього року атестати про середню освіту у Рівненській області отримали 7 980 випускників. Золотою медаллю було нагороджено 202 особи, а срібною – 146 осіб. Найбільшу кількість нагород отримали учні із Рівного: 49 золотих та 29 срібних. У Вараші 25 золотих та 12 срібних медалістів. У Сарненському районі таких 16 золотих та 10 відповідно. На Дубровиччині 11 школярів закінчили школу із золотою медаллю, ще 5 – зі срібною. Найменша кількість медалей на Демидівщині – 2 золоті та 4 срібні.

Старатель влаштував правоохоронцям  пробіжку

Працівники патрульної поліції поблизу Дубровиці зупинили автомобіль, у салоні якого виявили майже п’ять кілограмів «сонячного» каміння. За кермом перебував 21-річний мешканець села Кривиця. У ході спілкування з правоохоронцями пасажир раптом почав утікати. Втім волелюбні плани молодика поліцейські змінили, затримавши його. Бурштин вилучили, а щодо хлопця розпочали досудове розслідування.
До слова, нещодавно копачі знайшли шматок «сонячного» каменя у вигляді карти України, щоправда без Криму. Також серед найцікавіших знахідок – бурштиновий батон, бурштинові писанки та мініатюрна голова динозавра.

Гучне «затримання» лісівників виявилось пшиком

Заступник голови Держлісагентства Володимир Бондар спростував інформацію правоохоронців про затримання восьми керівників лісгоспів Рівненщини, які ще у березні цього року, нібито намагалися дати хабар своєму керівництву за позитивні висновки перевіряючих зі столиці.
Нагадаємо, тоді, у березні, Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у «Фейсбуці» написав наступне: «Щоб спокійно працювати «по закону», директори лісгоспів заносили керівництву десятки тисяч євро. Затримали в.о. начальника і екс-керівника Управління лісового та мисливського господарства Рівненської області та 8 директорів лісгоспів. До речі, колишній керівник пішов зі свого посту місяць тому. Його «справу» продовжив новопризначений начальник».
Провели купу обшуків, оприлюднили відео, де на капоті слідчі перераховували 15 тисяч євро та 20 тисяч доларів.
Та в результаті гучної «піар» акції – підозри так нікому й не оголосили, розповів тепер у ефірі телеканалу «Еспресо» Володимир Бондар.
«Насправді ніякої підозри нікому не оголошено, нікому сьогодні не пред’явлено ніяких звинувачень. Ті люди, які нібито причетні до якихось схем, сьогодні працюють без жодних претензій. Я виїхав у Рівне одразу після того, як ми отримали інформацію – Міністр внутрішніх справ сам заявив і ми змушені були реагувати. У нас там працювала перевірка. Ми її відразу відсторонили і вони поїхали на Київ, бо було сказано, що нібито ці кошти йдуть на підкуп результатів перевірки. Я одразу зустрівся з усіма директорами, окрім двох чи трьох, здається, з якими на той час тривали слідчі дії. По факту усі директори мені заявили, що їх ніхто не ловив, вони дізналися інформацію зі ЗМІ і тільки після того на другий чи на третій день з ними проводили якісь слідчі дії. Причому допитували їх як свідків, чи відома їм якась інформація. Але хочу підкреслити, що з того часу і до сьогоднішнього дня жодних звинувачень, жодній з посадових осіб Державного лісового агентства у Рівненській області не представлено», – запевнив заступник голови Держлісагентства.

У молдаванки відібрали старі годинники

Через митний пост «Городище» громадянка Молдови намагалась незаконно ввезти в Україну старі годинники виробництва Швейцарії та СРСР.

Начальник управління протидії митним правопорушенням Олег Павлюк повідомив, що у багажному відділенні автомобіля була картонна коробка з боковим написом «Рідина для миття посуду». У ній знайшли механічну бритву з іменним написом, наручні та кишенькові годинники. Знайшли два пакети з напиленням металу жовтого кольору та скляну банку із залишками металів, схожих на частини корпусів годинників. На іноземку склали протокол про порушення митних правил України.

Немає коментарів:

Дописати коментар