пʼятницю, 28 липня 2017 р.

СВІТОВИЙ БАНК ДОПОМАГАЄ РЕАНІМУВАТИ МЕДИЦИНУ

Завдяки проекту Світового банку 18 новеньких «швидких» марки «Сітроен» передано районним лікарням Рівненщини. Ще минулого четверга голова облдержадміністрації Олексій Муляренко, перший заступник голови облради Олександр Корнійчук та керівник групи впровадження проекту Світового банку в області Сергій Рибачок урочисто передали головним лікарям ключі від новеньких авто.
До слова, кожен з таких транспортних засобів укомплектований надсучасним обладнанням: дефибрилятором, електрокардіографом, фузоматом, відсмоктувачем, пульсоксиметром, глюкометром та кисневою станцією. Також «швидкі» оснащені ношами на пневмопідвісці, функціональною каталкою, вакуумною шиною та приладом для підігрівання розчинів.
Як розповів головний лікар Дубровицької ЦРЛ Олександр Поліщук, машини відповідають класу «В» й використовуватимуться в основному для транспортування пацієнтів в невідкладних станах до обласної лікарні. Олександр Костянтинович особисто продемонстрував можливості цієї чудо-техніки, підкресливши: при підключенні апарату ШВЛ (штучної вентиляції легень) авто практично перетворюватиметься на реанімобіль.
Нагадаємо, автомобілі швидкої допомоги вартістю 64,5 тисячі доларів кожен були закуплені у рамках реалізації проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», який триватиме до 2020 року.
Разом з тим, варто акцентувати, що придбання швидких – це далеко не єдине, що планується реалізувати в рамках цього проекту. По області передбачається також реконструкція 105 лікарських амбулаторій та ФАПів в сучасні медичні заклади, зокрема сім об’єктів – в нашому районі. Крім того, на базі обласної лікарні створять серцево-судинний центр, а понад тисяча лікарів області пройдуть підвищення кваліфікації.

Людмила РОДІНА.

1 коментар:

  1. Якщо у вас були фінансові проблеми, то вам пора посміхнутися. Вам потрібно лише зв’язатися з паном Бенджаміном, вказавши суму, яку ви бажаєте позичити, та період виплат, який вам підходить, і ви отримаєте позику протягом трьох робочих днів. Щойно я в шостий раз отримав позику в 700 тисяч доларів терміном на 180 місяців з можливістю виплати до закінчення терміну дії. Містер Бенджамін допомагає мені в позиці. Зв’яжіться з ним, і ви побачите, що це дуже чесна людина з добрим серцем. Його електронна адреса - 247officedept@gmail.com, а номер телефону в WhatApp - + 1-989-394 3740.

    ВідповістиВидалити