четвер, 18 вересня 2014 р.

СВЯТО ЗДОРОВОГО СПОСОБУ ЖИТТЯ

– День фізкультури та спорту – одне з найбільш шанованих в масах. Адже відколи почав стрімко розвиватися спорт, його представники стали в числі найбільш популярних людей в державі, області чи районі. Уже впродовж багатьох років практично жодне святкове дійство не проходить наших спортсменів – атлетів і футболістів, а також представників інших різноманітних спортивних дисциплін.
Затребуваність та популярність спорту цілком виправдана. Адже спорт – це не тільки самоорганізація і дисципліна, здоров’я і молодість, елемент культури і стиль життя, це – саме життя, рух вперед! Не випадково після розпаду «Великого і Могутнього», День фізкультурника спокійно пережив це потрясіння, залишаючись всенародним і одним з приємних свят для бадьорих духом людей.


Не став виключенням й нинішній рік. Уже традиційно своє професійне свято дубровицькі спортсмени відзначили на міському стадіоні, зібравшись на наймасовіше змагання «Сільські спортивні ігри». Усього про свою участь в них заявило 18 команд, або 340 учасників. Привітали з нагоди свята учасників змагань начальник відділу освіти Ніна Стасько, голова галузевої освітянської профспілки Віра Твердюк, начальник відділу спорту Василь Подик, голова спортивного товариства «Колос» Андрій Гриневич. Вони побажали всім присутнім  вдалих стартів та нових спортивних звершень, особистих рекордів та перемог. Окремо відзначили ветеранів галузі, котрі багато років життя присвятили фізкультурі та спорту: В.М. Мартинчика, С.В. Лущика, І.І. Лебеду, І.О. Яцмірського, С.І. Котяша, А.І. Новака, В.В. Твердуна, В.П. Петрушка, В.Ф. Жакуна. Для Володимира Михайловича Мартинчика та Сергія Васильовича Лущика це свято збіглося ще й з ювілеями, тож прозвучали віншування з нагоди їхніх сімдесяти та шістдесятиліття.
А вже потому свято продовжилося безпосередньо на спортивних аренах та секторах. Ми знайомимо читачів з його результатами у вигляді турнірних таблиць. Попри розчарування аутсайдерів, свято вдалося на славу. Цьому сприяли навіть сама погода та піднесений настрій численних вболівальників.
Залишається лише подякувати організаторам свята  за чудову нагоду ще раз долучитися до спорту. А в свою чергу районна організація фізкультурно-спортивного товариства «Колос» висловлює вдячність відділу освіти РДА, директорам ЗОШ №2, НВК «Ліцей-школа І-ІІ ст.», ДЮСШ, професійного ліцею, а також працівникам цих закладів (П.С. Пальонку, М.В. Шведу, М.Н. Вальковцю, Г.Л. Воробей, Г.М. Мартинчик, О.А. Котяшу, В.Г. Клюйку, В.В. Правнику, С.А. Столяру, В.Ф. Жакуну, Б.А. Котяшу, вихованцям професійного ліцею, до речі, вперше вони виступили на спартакіаді і як команда) за допомогу у підготовці стадіону «Горинь» до районних змагань.


Невід’ємною частиною спорту є забезпечення неупердженого та кваліфікованого суддівства. На спартакіаді його забезпечували ціла плеяда відомих місцевих аматорів та майстрів спорту: Ігор Шугалевич та Руслана Кулик з професійного ліцею, Сергій Стасько, Олександр Котяш, Василь Мельник, Михайло Серко, Юрій Ютовець, Олександр Мазур, Володимир Жакун, Віталій Клюйко з ДЮСШ, сельчанин Микола Сидоришин, колківчанин Руслан Павловець, бережківець Сергій Костючок, мочулищенець Микола Вальковець, майстер спорту Руслан Паламарчук.
Багато зусиль доклали для того, аби свято пройшло на високому рівні й представники ЗОШ №2 та центру позашкільної освіти – директори В.М. Клюйко та М.І. Семенюк. Медичне чергування забезпечив Іван Деркач.

Хвилювання та успіх своїх спортивних команд розділили й очільники окремих сільських громад: Павло Крупко з Сварицевич, Степан Буткевич з Соломіївки, Микола Дашук з Берестя, Валентин Довжик з Трипутень (до слова, особисто взяв участь в перегонах), Павло Голяка з Сельця, Богдан Кохтюк з Осови, секретар Миляцької сільської ради Богдан Борсук.

Немає коментарів:

Дописати коментар