пʼятницю, 26 вересня 2014 р.

ЄВРОПА ПОЧИНАЄТЬСЯ З ЧИСТОТИ!


Україна, нарешті, робить кроки у напрямку свого європейського майбутнього. Ні, українці не планують нікуди переїжджати. Україна за географічним положенням уже європейська держава. Європейський напрямок розвитку – це, перш за все, визнання європейських цінностей. Однією з таких цінностей є ставлення до навколишнього середовища.
Тож змінитися має саме суспільство. Навчальні заклади, громадські організації, засоби масової інформації, державні установи - це далеко не весь список тих, хто може впливати і формувати громадську думку.
У країнах Європи наші співвітчизники поводяться досить культурно і свідомо. І, зважте, їх ніхто до цього спеціально не готує. Ще наближаючись до кордону, українські туристи намагаються позбутися сміття, викидаючи його прямо на узбіччя, тому що там цього робити не можна! Скажу навіть більше - це саме роблять навіть деякі іноземці, повертаючись на свою батьківщину!
 То чи можна змінити свідомість українця в стислі строки? Можна і потрібно! Саме таку мету мала акція «Європа починається з чистоти», яку провели в Лютинську. Ініціаторами заходу стали члени Учнівського Товариства школи. Хорошу справу підтримала адміністрація навчального закладу та сільський голова Василь Грицюк. Учні прибрали територію школи, вулиці села, громадські місця, лісовий масив, прикрасили територію синьо-жовтими стрічками, розмалювали в кольори державного прапора дошки оголошень та міст на в’їзді в село. Хорошу справу підтримали учні школи, вчителі, односельчани та водії транспортних засобів, що проїжджали повз село. І підтримали не лише морально, а й матеріально. На зібрані кошти вирішили встановити на в’їзді в село прапори Євросоюзу, України та села, розмалювати автобусну зупинку та виготовити такі необхідні смітники. 

Зміни у свідомості розпочалися, і хочеться вірити, що вони незворотні, адже Європа починається з чистоти!

Олександр Рабешко, педагог-організатор Лютинського НВК. 

Немає коментарів:

Дописати коментар