пʼятницю, 26 вересня 2014 р.

НЕТЛІННА Й ЗАХОПЛЮЮЧА «ЗІРНИЦЯ»


Пам´ять… Вона нетлінна й вічна… 22 вересня, у День партизанської слави з почуттям безмежної подяки і любові ми віддаємо данину поваги ветеранам антифашистського опору: колишнім підпільникам і партизанам, захисникам і визволителям рідної землі – усім, кого з гордістю називаємо народними месниками. Почуття патріотизму та поваги до безсмертного подвигу народу в лихі години учні Висоцької школи вирішили довести згуртованістю, активністю та високими результатами у військово-патріотичній грі «Зірниця».
19 вересня  з початком уроків панувала інтригуюча атмосфера: діти були в очікуванні чогось надзвичайного.
Звучать сурми: урочиста мить почалася. Зі сльозами на очах учні, вчителі та гості свята слухають баладу «Я-Україна!» та пісню «На безіменній висоті». Виступ вчителя історії Л.Й. Діжурко допоміг школярам детальніше ознайомитися з історією партизанського руху у нашому краї.
Гра розпочалася конкурсом строю і пісні. Кожен загін відзначився креативністю у виборі форми, гасла, кричалки. Після першого етапу командири загонів отримали маршрутні листи гри з бойовими завданнями.
Учасники мали заволодіти бойовими пунктами: «Переправа», «Мінне поле», «Харчоблок».
Наймолодші учасники – учні 5, 6 класів – з бойовим завданням справилися на «відмінно». Добротні курені прикрасили ігрову зону. На допомогу дітям поспішили і батьки, які керували нелегкою справою.
Після взяття усіх пунктів на спортивному майданчику в імпровізованому медсанбаті надавалася перша медична допомога  потерпілим. Гру продовжили спортивні естафети «Втеча з полону», «Розвідники», «Передай пакет». Усі конкурси завершились святковим  феєрверком із повітряних кульок, які здіймалися в небо під дружній рахунок до 70 (на честь 70-ліття Перемоги у Великій Вітчизняній війні).
Після тяжких випробувань на дітлахів чекало багаття та смачний куліш.
У дружньому родинному колі він був надто смачним.
Свято завершилось. Учні отримали масу задоволення, грамоти, подяки і зрозуміли, що  наші воїни-визволителі, партизани, а нині учасники АТО також починали з такої гри. Дай Боже, щоб наші діти мали досвід бойових баталій тільки під час таких ігор, а не в реальному житті.
Хочу подякувати педагогу-організатору І.В. Макаревич за організацію та проведення свята, одинадцятикласникам, які координували хід гри. Слід відзначити і подякувати батькам Сергію Осмоловичу, Володимиру Клименку, Сергію Макаревичу, Галині Макаревич, голові батьківського комітету 6 класу, які не стоять осторонь шкільного життя своїх дітей.

Валентина Креденсир

Немає коментарів:

Дописати коментар