пʼятницю, 12 вересня 2014 р.

ДОБРУ СПРАВУ ЗІНІЦІЮВАЛИ БАТЬКИ

Новий навчальний рік стартував. Наші маленькі земляки навчаються у затишних відремонтованих класах і поступово звикають до навчального процесу. Кожна школа району була максимально підготовлена до першого вересня. Як зазначила начальник відділу освіти Ніна Стасюк, від імені усіх педагогів і учнів району вона щиро завдячує батькам, завдяки яким передусім і вдалося зробити необхідні ремонти в навчальних закладах. Цьогоріч було залучено 700 тис. грн. спонсорських коштів, зібраних батьківською громадськістю, для ремонтів шкіл і дошкільних навчальних закладів. Зрозуміло, що ситуація в державі вимагає зараз інших першочергових капіталовкладень, бо час надзвичайно відповідальний і складний. Отож, за таких обставин, батьківська лепта на відновлення ошатності класних кімнат, спортзалів, дошкільних територій цього літа була особливо потрібною і вагомою.
Зрозуміло, що батьки не лише збирали гроші, а й самотужки долучалися до ремонтів класних кімнат. Можна переповісти багато прикладів такої допомоги. Директор Висоцької школи Валентина Креденсир з великою повагою і гордістю, наприклад, розповідає про ініціативу батьківської громадськості у своєму навчальному закладі. Вона зрушила з місця проблемне питання. Вже два роки не займалися висоцькі школярі фізкультурою у шкільному спортзалі: протікав дах, на стінах з’явився грибок. Неодноразово ця проблема була обговорена на батьківських зборах. Цього літа вже була домовилася директор з будівельною бригадою, яка візьметься за проведення ремонту. Шифер надав відділ освіти, а будівельні матеріали – ДП «Висоцький лісгосп» (це підприємство, яке очолює мудрий керівник Віталій Сухович, є постійним спонсором і партнером висоцьких освітян).
Першого вересня після урочистої лінійки до Валентини Пилипівни зайшли до кабінету батьки учнів: священник Андрій Постоєв, головний лісничий висоцького лісгоспу Сергій Костючек, будівельник Костянтин Юдко. Поспілкувалися з директором, запропонували самотужки вирішити проблему перекриття спортзалу. Зауважили, що наступної суботи організують батьків для цих робіт. Валентина Креденсир підкреслює, що така ініціатива зворушила її - і як директора, і як людину, бо зрозуміло, гарячої осінньої пори, окрім роботи, вистачає в селі клопотів і по господарству.
Отож, у суботу до роботи активно долучилися ініціатори ремонту, а також жителі села Богдан Дулюк, Михайло Дубатовка, Іван Савченко, Олександр Ващишин, Анатолій Русін, Валерій Томілович, Вадим Конончук, Андрій Садовник, Андрій Сабан, Ігор Пляшко, Володимир Мосійчук, Валерій Берестень. Працювали злагоджено, дружньо, з гарним настроєм, як у своєму господарстві, як для власних дітей. Костянтин Юдко безпосередньо спрямовував хід робіт. З перекриттям даху справилися протягом одного дня. У розмові з начальником відділу освіти, яка також цього дня побувала у Висоцькій школі, батьки зауважили, що їм приємно робити такі позитивні речі для рідного села, школи і своїх дітей. Отож, найголовніше – дах над спортзалом висоцької школи перекрито. Далі - справа за внутрішнім ремонтом. Відрадно, що небайдужість батьків стала першоджерелом такої позитивної справи у школі на початку нового навчального року. Хай буде вона прикладом для всієї громади нашого району.
Голова районної ради Сергій Киркевич додає, що саме таким чином – спільно, дружньо, організовано, ми маємо підходити до вирішення всіх важливих питань, бо змінити будь-яку ситуацію на краще можна передусім змінивши свій підхід до неї.

Любов КЛІМЧУК.

Немає коментарів:

Дописати коментар