пʼятницю, 26 вересня 2014 р.

КОЖНА НАША ДОПОМОГА – ЧИЄСЬ ВРЯТОВАНЕ ЖИТТЯ


Упродовж трьох мобілізацій Дубровицько-Зарічнянським військкоматом поставлено «в штик» 160 військовозобов’язаних, не кажучи вже про контрактників. Доволі солідна цифра, навіть в переформатуванні на військовий підрозділ. Скажімо, за інформацією наших колег з «Сарненських новин», Сарненський район, що потужніший від Дубровицького у всіх відношеннях, поставив на Східний фронт більше 70 чоловік. Й тут також є питання. Хоча сьогодні мова не про це.
 Війна, як кожна екстремальна ситуація, взагалі-то мало впливає на людей, вона лише розкриває їх сутність. Я щиро захоплююся тими нашими земляками, які за даних обставин проявили себе найкращим чином й знайшли в собі мужність свідомо йти на війну в той час, коли практично все можна «порішати» за гроші. Для яких понад усе важать такі одвічні поняття, як «Батьківщина», «честь», «гідність», «обов’язок». Саме в такій екстремальній ситуації проявилися найкращі їхні чоловічі якості. Як би не вирішився нинішній міждержавний конфлікт, в моєму понятті ці хлопці – уже герої. Їх не зломили ні ворожа всьому українському багаторічна пропаганда, ні державницький безлад, ні суто воєнні прорахунки армійської верхівки.
Саме свята віра цих юнаків надихнула десятки волонтерів на посильну допомогу армії. На жаль, держава зараз не в силах адекватно протидіяти загарбнику. Незважаючи на більш як чверть століття незалежності, наша Україна так й не спромоглася твердо стати на ноги. Нехай це вже буде на совісті тих, хто всіляко підточував її міць. Але ж, попри все, роки незалежності дозволили виростити зовсім нове покоління українців – справжніх патріотів, котрі люблять свою Батьківщину, не тому, що вона сильна чи благодатна, а лише за те, що вона наша. Й це основна особливість й надбання нашої нації.
Не менше захоплення в мене викликають ті люди, котрі, не покладаючись на одну державу, роблять все від них залежне, щоб підтримати наших вояків. Висоцькі волонтери, наприклад, організовують систематичні подвірні обходи, аби допомогти своїм армійцям. Знаю, що при потребі подібні люди знайдуться в кожному населеному пункті району. Й з настанням холодів така потреба вже все більш відчувається. Тож координаційна рада, яка діє в районі, звертається до всіх небайдужих долучитися до волонтерства з метою сприяння Українській армії. Зараз на передовій нарівні з патронами вкрай необхідні теплі речі – бушлати, білизна, форменний одяг, взуття, спальники, ковдри. Можливо, в вашому домі ці речі не знаходять застосування. Просимо зорганізуватися в цей скрутний для України час й допомогти тим з наших земляків, які зараз воюють на Сході. Безмежно будемо вдячні за грошові пожертви. Як ніколи, зараз нам необхідно згуртуватися в протидії проти спільного ворога й задля спільної мети – єдиної неподільної суверенної незалежної України. Усіх ініціативних й свідомих просимо звертатися до районної ради, що займається координацією допомоги армії, особисто або за телефонами 2-26-44 чи 2-22-68.
Просимо усе населення району вчергове проявити найкращі українські якості співпереживання та милосердя, давайте доведемо ворогу, що справжніх патріотів не зламати. Пам’ятайте, найменша наша підтримка, кожна пожертвувана гривня – це чиєсь врятоване життя.
Людмила РОДІНА.


Немає коментарів:

Дописати коментар