пʼятницю, 5 вересня 2014 р.

МИ ТАКОЖ МОЖЕМО ДОПОМОГТИ УКРАЇНСЬКИМ СОЛДАТАМ


Вже понад 200 хлопців лише з нашого району покликала війна на Сході України. Багато з них в зоні бойових дій, частина – на полігонах. Вже є й поранені.
На превеликий жаль, держава ще не в змозі забезпечити кожного солдата засобами індивідуального захисту та якісним одягом. Ніхто не хоче чекати, доки держава буде в змозі це зробити, адже стріляють щодня. Тому в районній раді створено координаційну раду, до якої увійшли представники органів влади, громадськості та волонтери. Вони мають на меті допомогти армії і, в першу чергу, своїм землякам. Та тут стикнулись з великими труднощами – потреби великі, ціни – чималі, а грошей не вистачає. Звичайно, ми дуже вдячні всім, хто жертвує посильну суму, та все ж, цього недостатньо.
Але кожен житель району знає про бурштиновий бізнес. Що від кожної помпи за один день роботи бригада платить представникам правоохоронних органів, за дозвіл працювати, не менше 500 доларів США. Я особисто звертався до представника, який, на мою думку, керує цим бізнесом, і отримав непряму відмову.
Тому звертаюсь через газету до кожного власника мотопомпи: лише один раз, лише за один день не віддавайте корупціонерам (вони від цього не збідніють) цих 500 доларів, а передайте на потреби армії. Це принесе надзвичайно велику користь і врятує не одне солдатське життя. До речі, така акція вже відбулася у сусідньому Володимирецькому районі. А ми потім через газету відзвітуємо перед громадськістю за кожну використану копійку.
Василь КОНОНЧУК,

волонтер фонду «Руєвит».

Немає коментарів:

Дописати коментар