пʼятницю, 5 вересня 2014 р.

ЧЕКАЄМО. ХВИЛЮЄМОСЯ. ДОПОМАГАЄМО


Дубровицьке відділення фонду «Руєвит» щиро завдячує жителям району, які надали матеріальну допомогу для наших земляків-учасників АТО: підприємцям - Оксані Макарицькій, Віктору Кібуку, Марії Карпович, Інні Кренько, Надії Перішко, Михайлу Гончаруку, Олегу Тарасюку, Наталії Скобленко, Валентині Кім, Броніславі Сичевській, Ользі Морєвій, Світлані Соломко; жителю Нивецька Ярославу Семенчуку; пенсіонерам: Світлані Годунко, Вірі Мунько, Надії Коржик, Галині Коржик, Неонілі Ракович, Ганні Клюйко; волонтеру Анатолію Клюйко; благодійникам: Любові Пляшко, Петру Бандурі, Анатолію Боровцю, Ганні Клюйко, Наталії Рощик, Анатолію Колоді, Валентину Колоді, Галині Дашук, Івану Колотуші, Василю Пінчуку, Ігорю Пінчуку та іншим землякам, які відмовляються оприлюднювати свої імена.


 Дубровичанин  Руслан Соцков під час участі в АТО отримав  контузію.  Зараз він проходить лікування в Рівненському  військовому госпіталі. Перед цим лікувався у  нашій  райлікарні.  Як підкреслила Світлана Правник, дубровицькі медики доклали максимум зусиль, аби надати Руслану невідкладну допомогу,  повністю  забезпечили  його  необхідними ліками. Наші фахівці Руслан Бовгиря і В’ячеслав Котяш (а також весь персонал
реанімаційного відділення) не лише проявили свій високий професіоналізм, а й оточили бійця душевним теплом і турботою, як і годиться, вже на рідній землі.

Марія Пешко із Орв’яниці разом з волонтерами відвідала на Яворівському полігоні свого сина – десантника Івана Клюйка. Емоції і матері, і її кровинки словами передати неможливо. Є багато речей у нашому житті, які вічні. Серед них - материнська любов. Вона проявляється  поглядом, обіймами, смачними домашніми пиріжками і щирою молитвою… «Виряджала мати сина у солдати» - цей рядок поезії такий близький багатьом українським ненькам. Після поїздки пані Марія активно включилася до волонтерського руху і зараз спрямовує зусилля на збір допомоги нашим воякам.

До речі, у вівторок, на засідання координаційної ради прийшли матері військовослужбовців із Сельця. Вони дуже гостро ставлять питання ротації – адже їхні діти з перших днів перебувають у зоні бойових дій, тож уже виснажені, бо декілька місяців не були вдома.
Матері також просили посприяти у вирішенні ряду інших питань, зокрема, пільг, які обіцяє їм держава: забезпечення твердим паливом на зиму, виділення земельної ділянки під забудову тощо.




Лікар-реаніматолог Руслан Степанович Ярмошевич користується великою повагою серед колег та військовослужбовців. Він - висококваліфікований фахівець і просто щира й доброзичлива людина. Передусім дбає наш земляк-медик, який проходить службу у медичній роті, про наших хлопців-земляків, турбується, аби вони мали все необхідне. От, наприклад, звернувся він в ЦРЛ, аби лікарня закупила усю необхідну амуніцію для двох наших хлопців-розвідників. Колеги Руслана Степановича ідею підтримали і зібрали необхідні кошти на ці потреби для солдат. Добре, коли далеко від дому дух земляцтва допомагає вистояти і підтримати один одного.

Волонтерку Світлану Правник наші хлопці, які захищаютьУкраїну, називають своєю військовою мамою. Пані Світлана має телефонні номери  кожного з них. Дзвінки лунають цілодобово. «Хвилююся щоденно, як мої хлопці, як пройшов день у кожного, що кому потрібно, а найголовніше – просто хочу почути голос, аби упевнитися: Слава Богу, живий-здоровий, - розповідає волонтерка фонду «Руєвит». - Часто нашим воякам просто потрібна психологічна підтримка, іноді - лише вислухати, а іноді –заспокоїти». Скільки зроблено особисто Світланою Правник – годі й перелічити. Багато доріг подолано до наших земляків з гуманітарною допомогою, безліч посилок укомплектовано, чимало перемовин і домовленостей досягнуто. За останній тиждень, наприклад, була пані Світлана у Львові, Яворові, Ужгороді, Мукачеві, Виноградові. Доставила вантаж, розмовляла з земляками, дивилася у їхні очі, пишалася тим, що про наших хлопців командири відгукуються якнайкраще. Щиро вдячна за підтримку волонтерка Василю Отупору і Василю Конончуку, бо вони знаходять спільні шляхи вирішення багатьох проблем, як от транспортні, ремонтні, сприяють організації збору матеріальної допомоги. «Надійні і відповідальні помічники» - так каже про обох Світлана Леонідівна. Голова районної ради Сергій Киркевич також щоденно переймається волонтерською роботою і потребами наших бійців. З такими людьми будь-які проблеми вирішити можна. А ще, звісно, спільний дух дубровицького земляцтва, бо кожного дня приходять люди, які подають руку допомоги. Хай береже і наших захисників, і благодійників Господь Бог.
У районі триває збір коштів для потреб наших військовослужбовців. Першочергова необхідність – забезпечення їх бронежилетами. Саме на їх закупівлю йде левова частка зібраних грошей.
Якщо маєте бажання долучитися до цієї благодійної справи – придбання бронежилетів для солдат,
або ж просто отримати необхідну інформацію,

телефонуйте за номером 0967800534 (Світлана). 

Немає коментарів:

Дописати коментар