пʼятницю, 27 березня 2015 р.

«Не там чисто, де прибирають, а там – де не смітять!»
На жаль, ці мудрі слова, не завжди торкаються наших сердець, і ми – люди, самі забруднюємо навколишнє середовище, не думаючи про наслідки.
У рамках проведення всеукраїнської акції «За чисте довкілля» за ініціативи районної державної адміністрації та сільського голови 18 березня 2015 року силами учнів 5-9 класів, вчителів та техпрацівників Зеленської ЗОШ І-ІІ ступенів було прибрано від сміття та побутових відходів значну територію, прилеглу до дороги загального користування (приблизно 2,5 км), від центру с. Зелень в напрямку с. Сварицевичі. Сільська рада забезпечила транспортним засобом, і все зібране сміття скидали відразу на причіп трактора, після чого його відвезли на спеціально відведене сміттєзвалище. Учні молодших класів зі своїми наставниками прибирали територію навколо нашої школи.
Хочеться згадати слова маленького принца із казки-притчі «Маленький принц»: «Причепурився сам уранці, причепури і свою планету». Учні школи – за чистоту і красу світанків, полів і пісків. Школярі зрозуміли, що повинні любити, піклуватися не тільки одне про одного, але і за чистоту довкілля.
Нехай на рідній землі буяють квіти, як пише В. Єфимець.
В зеленім лузі, у лісочку.
Цвіли білесенькі дзвіночки,
Неначе на струнку стеблинку
Нанизав хтось ніжні намистинки.
Відповідальність за рідну планету – головне, що відрізняє людину від інших істот, що живуть на Землі. Людина відповідальна за мир, чисті узбіччя і щастя на голубій планеті Земля.
В.Ф ЧУДІНОВИЧ та С.В ВИШНЕВСЬКА,

вчителі школи.






Немає коментарів:

Дописати коментар