пʼятницю, 27 березня 2015 р.

Сходинки до творчості

Галасливими зграйками бігають вгору-вниз приміщенням, змінюючи кабінети для занять, наймолодші вихованці гуртків центру позашкільної освіти, багатьом із яких ледве виповнилося 5 років.
Незважаючи на свій вік, вони вже досить зайняті, адже від початку навчального року опановують вокал, хореографію та бісероплетіння, у чому їм допомагають досвідчені педагоги. Керівник Зразкового дитячого естрадного колективу «Веселка» Вікторія Семенюк націлює своїх вихованців на досягнення кінцевого результату, задля чого систематично працює над виробленням у них навичок вокального співу (диханням, звукоутворенням, артикуляцією, унісоном). Гарно рухатися, відчувати ритм і відтворювати це у танцювальних вправах навчають хореографи Яна Янковська та Сергій Мотрій. А створювати (нехай поки що маленькі) дива з бісеру допомагають педагоги Світлана Криворучко та Тетяна Мотрій.
У кожному із цих видів занять непосидючі малюки досягли певних успіхів, якими поспішили поділитися із найдорожчими людьми – своїми мамами та бабусями, – яким влаштували справжнє свято весни із піснями, танцями, привітаннями, конкурсами та невеличкими сувенірами з бісеру, виготовленими власноруч.
Долучилися до свята також вихованці кіновідеогуртка «Стоп-кадр» під керівництвом Іванни Кайдалової, які відзняли та змонтували відеофільм з одкровеннями юних артистів про своїх мам, що стало приємною несподіванкою для присутніх.
Мабуть, на велику сцену нашим артистам ще трохи зарано, але вже за півроку від початку занять спостерігається підвищення у них комунікативних здібностей, загальної та сценічної культури, розширення вокальних можливостей, вміння працювати в колективі.
Спостерігаючи такі зміни в розвитку дітей, ще і ще раз переконуємося в тому, що наша праця немарна, вона є однією із багатьох складових розвитку дитини.

Олена Бабко, заввідділом центру позашкільної освіти.


Немає коментарів:

Дописати коментар