четвер, 5 березня 2015 р.

Президент України Петро Порошенко підписав Указ «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увіковічення пам’яті Героїв Небесної Сотні».
Документом встановлено щорічне відзначення 20 лютого Дня Героїв Небесної Сотні на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції Гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини та європейське майбутнє України.
По всій Україні цього дня відбулися мітинги-реквієми за Небесною Сотнею. Дубровиця не стала винятком.
На Майдані Злагоди зібралися кількасот небайдужих людей, котрі прийшли, аби вшанувати пам’ять мужніх патріотів, які померли, виборюючи справедливість в Україні.
Присутні пом’янули хвилиною мовчання також загиблих під час проведення антитерористичної операції на Сході України. З великою шаною згадали і наших земляків: Олександра Ярмоліча, Івана Охмака та Віталія Мазура, які загинули виконуючи свій громадянський обов’язок та захищаючи суверенітет, цілісність та незалежність України в АТО.
Перед учасниками мітингу-реквієму виступили активісти та учасники Революції Гідності на київському Майдані Валентина Баньковська та Олександр Задорожний, які поділилися спогадами про ті буремні часи. Виступив перед присутніми і міський голова Адам Кузьмич, який  підкреслив значимість цієї події для всієї України.
До підніжжя стенда зі світлинами загиблих Героїв Небесної Сотні люди поклали квіти.

У суботу, 21 лютого, коли все християнство в молитвах поминає своїх рідних та близьких, прихожани Дубровицької Свято-Богородичної церкви просили Божого благословення і за Героїв «Небесної Сотні». Ініціатором цього виступив настоятель храму – отець Данило. На попередній недільній службі він запросив до церкви усіх бажаючих спільно помолитися за упокій душі безневинно убієнних на майдані українців. Пом’янути мучеників Революції Гідності прийшли усі ті, кому не байдуже майбутнє України. Разом із дубровичанами молилися за «Небесну Сотню» міський голова Адам Кузьмич та його заступник Михайло Карпович. А на кінець панахиди усі отримали проскурки у пам’ять про «Небесну Сотню».


Немає коментарів:

Дописати коментар