пʼятницю, 27 березня 2015 р.

СТАВ ДО ЛАДУ ТРЕНАЖЕРНИЙ ЗАЛ

Про користь занять фізкультурою та спортом знає кожен. Спорт має дивовижні властивості. Він об’єднує людей, знайомить їх між собою, зміцнює здоров’я, гартує характер і навіть поліпшує розумові здібності. Розвиває в них такі навички, як швидкість, спритність, реакція, координація, витривалість, терпіння і сила. Спорт робить людей більш стійкими до негативних факторів зовнішнього середовища. Він часто приносить нам масу позитивних емоцій. Наприклад, при перемозі улюбленої команди або при досягненні якогось результату в спорті. З приходом до керівництва районною організаціє ФСТ «Колос» Андрія Гриневича, все більше земляків також почали замислюватися, а яку роль у нашому житті відіграє спорт? Є, звичайно, люди, які вважають його нераціональною витратою часу, інші не бачать свого життя без спорту, і їх, на велике щастя, більше ніж перших.
Причому кожен з них може мати різне ставлення до спорту: хтось вважає за краще дивитися його по телевізору, хтось віддає перевагу просто займатися яким-небудь видом спорту або загально-фізичною підготовкою, ну а для когось спорт – це засіб існування. Серед останніх – не лише спортсмени чи тренери, а й лікарі, директори освітніх установ, піклувальники спорту в особі представників влади та приватних підприємців та ін. І кожен з них робить свій внесок у розвиток фізкультури та спорту. Якщо завдяки їхнім спільним зусиллям хоча б один з нас почне регулярно займатися фізкультурою – це вже добре. Адже здорова нація – завдання будь-якої держави. Її майбутнє й сила.
Саме тому нещодавно на базі професійного ліцею став до ладу новий тренажерний зал. Нагадаємо, це вже третій спортивний об’єкт, котрий з’явився в ліцеї останнім часом. На офіційному відкритті цього залу, що відбулося 20 березня, ми мали нагоду поспілкуватися з людьми, причетними до його створення, стали свідками перших тренувальних занять.
Додамо, зважаючи на ту роль, яку керівництво району відводить фізкультурі та спорту, відкривав зал особисто голова райдержадміністрації Сергій Киркевич. Сам в минулому спортсмен та спонсор футбольної команди села Сварицевичі, він шанує здорові захоплення молоді й всіляко підтримує їх. Тож тут очільник району подякував усім спонсорам за допомогу у втіленні молодіжної ініціативи: «Ми живемо в непростий час. Але війна обов’язково закінчиться. А молодим за будь-яких обставин необхідно знайти гідне застосування для своєї енергії. Думаємо, що цей зал ніколи не пустуватиме». Він вручив спонсорам сувеніри на згадку про таке добре їх починання й висловив впевненість, що воно не буде останнім.
Так само дякували усім причетним до створення цього залу й голова спортивного товариства Андрій Гриневич та завідувач відділу молоді та спорту Олександр Задорожний.
…Ось вже перерізано стрічку на вході до тренажерного залу, й ми переступаємо у світ краси та здоров’я. Особливе захоплення – у наймолодших відвідачів, юних боксерів, що також займаються на базі профліцею. Вони одразу ж з дитячою безпосередністю кинулися освоювати тренажери. Майстер-клас на брусах показав й голова райдержадміністрації, довівши на ділі, що пороху в порохівницях таки не бракує.
Андрій ГРИНЕВИЧ, голова районної організації ФСТ «Колос»: Коли відкривали зал боксу, директор  ДЮСШ Сергій Стасько дав нам декілька тренажерів. Але не мали, де їх розмістити, нам потрібне було приміщення. З цим питанням ми звернулися до директора Дубровицького профліцею Михайла Лосіка, який виділив нам дуже зручну кімнату в гуртожитку, біля залу боксу та роздягальні. Але для приведення її до ладу  необхідні були значний ремонт стін, стелі, заміна електрики та встановлення опалення.
Для вирішення цих питань ми вдалися до пошуків меценатів та спонсорів. Звичайно, звернулися до тих людей, які допомагали нам в облаштуванні залу боксу та роздягальні. Знову пішли в магазин «БУДСТИЛЬ», до Анатолія Колоди, який погодився нам допомогти, взявши на себе витрати, пов’язані із забезпеченням опалення та будівельними матеріалами для проведення ремонтних робіт. Невдовзі до залу боксу завітав приватний підприємець Данило Романович Мозоль. Ми йому показали приміщення майбутньої тренажерної зали. Данило Романович запевнив: «Я забезпечую дерев’яною вагонкою». І поволі приміщення почало змінюватися після ремонтних робіт, які виконували майстри профліцею.
Ми далі продовжили пошук інвестицій для тренажерного залу й натрапили на багатьох небайдужих до проблем молоді людей: Яніцький Василь (народний депутат України) – подарував велотренажер (під враженнями від залу боксу Василь Петрович пообіцяв й надалі сприяти спортсменам); Боровець Анатолій (депутат районної ради, директор Дубровицького ДЛГ) – допоміг металом; Новик Микола (депутат районної ради) – подарував дзеркала; Салюта Валерій – подарував на тренажерний зал гантелі, на зал боксу - боксерські шоломи та рукавиці; Дяченко Олександр (ПП магазин «ДОБРОБУТ») – допоміг лаком та фарбою; Карпович Олександр (ПП) – забезпечив жалюзями; Шишов Олександр (ПП) – допоміг дерев’яною дошкою; Гумен Віктор (ПП) – допоміг озвученням; меценат, який не захотів називатися, – надав фінансову допомогу.
На офіційному відкритті тренажерної зали були відзначені подяками від райдержадміністрації та районної ради: Колода А.М., Мозоль Д.Р., Салюта В.В., Карпович О.М. за надання вагомої фінансової та матеріальної допомоги; Лосік М.В. (директор Дубровицького профліцею) за створення належних умов для занять спортом теж був відзначений подякою. Подяками від відділу молоді та спорту РДА, РО ВФСТ «Колос» були відзначені майстри профліцею (Лавор Б.М., Колядич Г.,В., Семеняка В.В., Гордієв В.П., Яцковець І.О.).






Висловлюємо слова подяки всім тим, хто допомагав в облаштуванні тренажерної зали. Дякуємо за підтримку Киркевичу С.В. (голова РДА), Шаху Г.П. (заступнику голови районної ради), Суховичу В.М. (депутату обласної ради, директору Висоцького ДЛГ).
Дякуємо директору Дубрвицького профліцею Лосіку М.В., який допоміг вирішити кадрове питання. Тренером в тренажерному залі працює Нашора Андрій. (КМС з важкої атлетики). Дякую всьому колективу Дубровицького профліцею.
Михайло ЛОСІК, директор професійного ліцею: На місці тренажерного залу у нас був так званий колишній «червоний куточок». Та оскільки наші вихованці так само з великим задоволенням відвідують зал боксу, що був створений товариством «Колос», без вагань пішов назустріч спортсменам й поступився цим приміщенням. Наші майстри, працівники, учні своїми руками зробили тут ремонт й вже не раз займалися на цих тренажерах. Як керівник освітнього закладу – тільки «за», що тренажерний зал базуватиметься на його території. Адже це чудова альтернатива пиятиці, курінню. Сам збираюся відвідувати цей зал.
Людмила РОДІНА

Немає коментарів:

Дописати коментар