пʼятницю, 28 лютого 2020 р.





Кохайте і будьте коханими
Минулої п’ятниці весь світ заполонили милі листівки у формі сердець, закохані обмінювались ними, дарували одне одному подарунки та поцілунки. А ті, хто твердо вірять у свої почуття, одягли в День Валентина на безіменний палець обручки та назавжди поєднали свої долі. Традиційно в Україні 14 лютого - бум весіль. У Дубровицькому  ДРАЦі теж було людно. Бажання стати на рушничок щастя виявили три пари (2 у відділі, 1 у сільраді). Ще дві – у найромантичніший день подали заяви на реєстрацію шлюбу.
Загалом у 2019 році побралося в районі 178 щасливих наречених. Не побоялися народної думки, що у високосний рік не можна одружуватися і розпочали 2020-ий зі шлюбу вже 17 закоханих пар. А от у нашумілий день 02.02.2020 ажіотажу не було. Наші молодята спокійно ставляться до особливих дат, кажуть у відділі.
Щоб закріпити свої почуття офіційно, багато не треба. Для подачі заяви з собою треба мати лише паспорти. Якщо ж хтось з молодят був одружений, то необхідний також документ, що підвереджує припинення попереднього шлюбу або визнання його недійсним. 
Далі майбутньому подружжю надається місячний термін, аби подумати над своїм бажанням стати єдиною сім’єю.  Якщо наречені не хочуть чекати так довго, є пілотний проєкт «Шлюб за добу».  У нашій області ця послуга надається у Сарнах, Рівному та Дубні.  Усі бажаючі можуть одружитися навіть у той самий день, коли були подані документи.  Для цього молодятам треба зробити кілька простих кроків. Перший –  звернутися до організатора державної реєстрації шлюбу. В Сарнах, наприклад, це комунальне підприємтсво готель «Случ», що по вул. Соборна, 1. Другий – визначитись з  бажаною датою та часом. Третій – пред’явити паспорти, квитанцію про сплату держмита і платних послуг та за необхідності інші документи. Четвертий – підписати відповідний договір. І п’ятий крок – з’явитися у обрані час та місце і одружитись.
У Дубровицькому відділі ДРАЦСу також нагадують про можливість подачі заяви на реєстрацію шлюбу онлайн. Це можна зробити, зареєструвавшись на Веб-порталі «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану». А ще проконсультуватись з працівником відділу,  здійснити попередній  запис на прийом у зручний для себе час, оплатити послуги, надіслати скан-копії документів. Та багато іншого. 
Правда, для подачі заяви, не виходячи з дому, треба мати електронний цифровий підпис. У разі його відсутності молодятам таки доведеться заглянути до РАЦСу впродовж трьох днів  з моменту отримання повідомлення про результати розгляду заявки, щоб поставити підписи особисто.
Тим же, кому не пощастило знайти кохання, допомагали працівники культури. На вулиці, біля входу до БК, два чарівні купідони намагались своїми стрілами потрапити перехожим у серце, запаливши там вогник почуттів. А ще ведуча цікавилась у закоханих пар, що для них означає День Валентина та що вони подарували один одному. Зачитувала любовний гороскоп та роздавала милі побажання-валентинки. Правда, романтичний настрій трохи псував дощ і морозна температура. Але тим, хто хотів зізнатись своїм половинкам в почуттях, це аж ніяк не заважало.
Відтак, не залежно від дня, року, погоди, настрою, кохайте і будьте коханими!


Немає коментарів:

Дописати коментар