пʼятницю, 28 лютого 2020 р.


Почули багатьох, та не нас

І знову про децентралізацію. Це мудроване слово вже стало невід’ємною частиною нашого сьогодення. Про цю реформу нині багато говорять, а ми відповідно пишемо. Бо зміни з’являються постійно.
Ось і на днях в області презентували новий перспективний план адміністративного устрою. Його оновлення на Рівненщині не минуло спокійно. За першим проєктом в області мало зостатись  46 ОТГ, що передбачало укрупнення вже існуючих. Проте таке «об’єднання» сподобалося далеко не всім.
На районних рівнях приймалися колективні звернення з вимогою – залишити всі сформовані ОТГ. Після численних консультацій вирішили розділити область на 60 громад.
Відтак  в Острозькому районі буде лише одна ОТГ. У  Зарічненському, Корецькому, Демидівському, Здолбунівському – дві. Рокитнівський, Радивилівський, Гощанський райони розкроять на три ОТГ. Костопільський на чотири, Млинівський та Сарненський – на п’ять, а Володимирецький – на шість. Найбільше громад утворять в Дубенському та Рівненському районах – по дев’ять.
Дубровиччина матиме три територіальні громади – Дубровицьку, Миляцьку та Висоцьку. Про інші варіанти адмінустрою району на обласному засіданні робочої групи не йшлося. Тому, скоріш за все, Селецька ОТГ та приєднання Бережниці до Сарн так і залишиться на рівні розмов та прийнятих рішень на сесіях сільських рад. Бо саме у такому вигляді вищезгаданий перспективний план передадуть уряду.
Відтак у області почули багатьох, але не дубровичан. Головна причина – пізно спохватились. Якби ще півроку тому підняли ці питання, то можна було б на щось розраховувати.
Єдине, що залишається місцевим посадовцям, продовжувати стукати у двері. У вівторок на нараді голова РДА спільно з міським та сільськими головами вчергове вирішили звернутись до обласної влади зі своїми пропозиціями адмінустрою району. Чи візьмуть їх до уваги – питання риторичне на нинішній момент.


Немає коментарів:

Дописати коментар