четвер, 5 квітня 2018 р.







У Києві курашани співали повстанську пісню
Вже декілька днів учасників народного аматорського колективу автентичного фольклору с. Кураш переповнюють світлі та радісні спогади. 23 березня колектив побував на зйомках телевізійної передачі «ФОЛЬК-MUSIK» (1-й нац. канал), куди були запрошені знімальною групою під керівництвом народної артистки України Оксани Пекун.
Учасників колективу та супроводжуючих вразив теплий прийом, увага. Зустріли нас як давніх знайомих, повсюди супроводжували дівчата-куратори, які допомагали орієнтуватися на знімальних павільйонах.
Підтримати колектив на студію приїхала помічниця народного депутата Василя Яніцького Алла Перфецька, яка привезла подарунки та щирі вітання від Василя Петровича.Приємною була зустріч з Оксаною Пекун, яка із своїм чоловіком-продюсером Володимиром Коваленком створили цей проект. Ці люди налаштовані на позитив. Розповідають та знімають про хороше і добре так, щоб хотілося жити, працювати і… співати.
На проекті колектив з Кураша виконав повстанську пісню «Цвіти, цвіти, черемшино». В сучасному варіанті пісня прозвучала у виконанні молодіжного гурту «Фіолет». Перед фінальним виходом на сцену ми зустрілися і поспілкувалися з учасниками гурту. Хоча вони і з різних регіонів країни, але їх об’єднала усіх любов до пісні. А солістом цього гурту є наш земляк з м. Дубно.
На завершення програми для всіх співала відома українська співачка Марія Бурмака.
Від імені всіх учасників колективу хочу подякувати народному депутату Василю Яніцькому та його помічниці Оксані Слободзян за допомогу, підтримку та за чудові сценічні костюми, нашим – сільському голові Олегу Білотілу та директору сільгосппідприємства Андрію Кулику за фінансову підтримку, начальнику районного відділу культури Наталії Мозоль, майстрині Ірині Потер – за виготовлені ляльки-мотанки, котрі як обереги подарували знімальній групі та Василю Яніцькому, нашому фотографу Мирославі Білотіл та кондитерському відділу маркету «Серп» за короваї.
Щиро дякуємо майстру з лозоплетіння М.Г. Білотілу, пасічнику В.С. Курачику, підприємцю В.В. Конончуку, вишивальниці М.О. Корнійчук за цікаві, колоритні, смачні дарунки, які гідно представлять Дубровиччину у музейній світлиці «ФОЛЬК-MUSIK».
Приємні спогади, зустрічі зостануться надовго. Давайте будемо жити позитивно, дарувати любов оточуючим, шукати радість у кожному дні.
Олена ЧЕРНЕЦЬКА, директор Орв’яницького СБК.


Немає коментарів:

Дописати коментар