четвер, 5 квітня 2018 р.


Крокуємо вперед: життя Дубровиці крізь призму 2017-го

2 березня у районному Будинку культури звітував міський голова Богдан Микульський. Не зважаючи на складні погодні умови, чимало небайдужих дубровичан: наші захисники ветерани АТО, представники установ, депутати міськради, підприємств, ветерани праці, прийшли послухати міського голову, висловити свої міркування щодо сьогодення і розвитку міста, поділитися думками щодо роботи міської ради.

Приємно, що голови райдержадміністрації та районної ради Микола Петрушко та голова районної ради Микола Кухарець також взяли участь у цій важливій для міста події.
А тепер про сам звіт.
У свому виступі міський голова дав детальний аналіз усіх життєвих процесів, які відбувалися у Дубровиці протягом минулого року. Зокрема розповів, як наповнюється бюджетний кошик, куди йдуть кошти з казни, які ланки інфраструктури потребують найбільших капіталовкладень. Гроші вкладаються в комунальні підприємства з розумом, багато зроблено для поновлення їх матеріально-технічної бази. Це, як у доброго господаря, перш як робити ремонт у домі, треба мати його чим робити. До речі, окрім того, що виділялася земля учасникам війни, більше земельних ділянок не давали. Приємно, що завжди стоїть питання економії коштів, знаходяться варіанти, щоб бюджетні гроші витрачалися якнайефективніше.
Загалом звітувати мерові та його команді є про що: це видно неозброєним оком, що місто, на щастя, не перебуває у стані стагнації, а рухається вперед у плані благоустрою, розвитку торгівлі, озеленення, проводиться ремонт водогону, ремонтується житловий фонд КП «Будинкоуправління». Маємо прекрасні дитсадки, не гірші від столичних. Гарні сквери у місті, спортивні і дитячі майданчики. Гості приємно здивовані нашим містечком і його озелененням, розвивається та багато іншого.
Отож, звіт голови, який тривав більше години, був насичений цифрами, фактами, системним аналізом. Богдан Михайлович щиро дякував усім хто, в першу чергу, причетний до розвитку Дубровиці міським депутатам і членам виконкому, працівникам комунальних підприємств та їх очільникам, всі підприємцям, які сплачують податки, працівникам установ і організацій, із заробітної плати яких відраховується ПДФО, всім громадянам, які небайдужі до долі нашого міста справою, словом, ділом чи молитвою сприяють позитивним змінам у Дубровиці.
Помічник-консультант народного депутата Василя Яніцького Оксана Слободзян передала вітання громаді від Василя Петровича і зазначила, що депутат, який постійно сприяє розвитку медицини, освіти, культури і спорту в районі, в Дубровиці зокрема, буде і надалі підтримувати втілення у життя важливих для Дубровиці проектів.
Підтримувати це відстоювати питання виділення фінансування на конкретний об’єкт в Кабміні та в інших високих кабінетах. Нам, виборцям, часто ця робота зовсім невидима. Зазначено було, що активно сприяє Василь Петрович проведенню культурних і спортивних свят. Дубровичани про це постійно читають у районній пресі. Вдячні ми депутатові за підтримку!
Зі сцени міський голова підкреслив, що він особисто і його команда високо цінує сприяння і допомогу Василя Петровича у багатьох важливих для міста справах. Голова зазначив: «Мене обрали керівником районної партійної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина», але я співпрацюю з представниками усіх політичних сил, я завжди готовий до діалогу задля розвитку нашого міста.
Богдан Микульський висловив свої шанування нашим депутатм обласної ради - Віталію Суховичу, Миколі Кучеруку, Геннадію Шевченку, які підтримують розвиток Дубровиці, відстоюючи питання міста на сесіях обласної ради.
Словами щирої поваги неодноразово згадав Богдан Михайлович нашого благодійника Віктора М’ялика, який протягом року не лише сприяв розвитку благоустрою міста, допомагав втілювати енергозберігаючі проекти у школах, закладах, а й постійно матеріально підтримував і підтримує тих наших земляків, хто потребує дороговартісного лікування. Віктор Кузін як помічник благодійника також постійно на зв’язку. Така повага до наших земляків, їх підтримка відчутна для громади. Допомога Віктора Ничипоровича також висвітлюється у газеті.
Наголошував Богдан Михайлович на допомозі «Молодіжного альянсу», наших підприємців, які допомагають вирішувати актуальні питання життя міста.
Не оминув у доповіді міський голова і проблемних моментів: потребує подальшої реконструкції водогін міста, окремі вулиці не мають тротуарів або ж їх ще треба якісно облаштовувати, проблема транспортної стоянки також ще не вирішена. Щодо ремонту вулиці Воробинської: тут навесні треба буде усунити недоліки, виявлені міськрадою, відремонтована частина вулиці ще не прийнята в експлуатацію. Однозначно, треба шукати інвесторів для створення робочих місць. Є над чим працювати.
Але це природньо, що є проблеми, бо життя міста, як і життя кожної людини, неможливо благоустроїти в один момент.
У своїх виступах дубровичани підіймали актуальні проблеми: щоб автобус забирав людей ввечері із залізничного вокзалу, про вуличні колонки, питання тротуару по вулиці Шкільна, про необхідність видання книги про Дубровицю за матеріалами Василя Попенка. Ставили присутні питання до голови щодо відкачування води по вулиці Гольшанських, говорили про перспективу створення молодіжного центру у Дубровиці, над проектом якого працює Роман Колюхов. Хвилює жителів Дубровиці і питання децентралізації. Особисто я, автор цих рядків, поставила питання голові про роботу дитсадків у літній період, про спорудження пам’ятника нашим захисникам і жертвам Голокосту. Богдан Микульський дав відповіді на ці звернення земляків. Також у своїх виступах дубровичани дякували за роботу комунальній службі, КП «Будинкоуправління», «Міськводоканалу» і особисто Богдану Микульському як хорошому господарнику і людині, яка відкрита для спілкування з мешканцями міста.
Дійсно, мер приймає, не зважаючи на графік, спілкується на вулиці, відповідає на телефонні дзвінки.
Він завжди наголошує: «Дорогі земляки, маєте пропозиції, питання, поради - звертайтеся!». Отож звіт голови пройшов на позитивному і високоорганізованому рівні. Після його закінчення дубровичани підходили і ще спілкувалися з представниками команди Богдана Микульського та самим головою. Місто – це родина. Добробут у Дубровиці залежить від кожного з нас. Наостанок я особисто хочу подякувати всім нашим захисникам, завдяки яким ми збираємося і говоримо про необхідність додаткового освітлення у під’їзді і про видання книг про Дубровицю. Шановні земляки, приєднуймося до життя громади активніше своїми справами, і тоді Дубровиця значно швидше стане ще більш комфортною.
Любов КЛІМЧУК.

Немає коментарів:

Дописати коментар