пʼятницю, 12 серпня 2016 р.

Новий сервіс для батьків: свідоцтво про народження – у пологовому будинку

У пологовому відділенні КЗОЗ «Дубровицька центральна районна лікарня» запроваджено новий сервіс, який передбачає прийняття працівниками Дубровицького районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану документів, необхідних для проведення державної реєстрації народження дитини та видачу свідоцтва про народження дитини.
Відтепер батькам новонароджених не доведеться звертатися до органів РАЦСу з метою отримання свідоцтва про народження малюка. Адже цей документ нині вручають просто у пологовому будинку.
4 серпня у пологовому відділенні Дубровицької ЦРЛ відбулося урочисте вручення свідоцтв про народження дітей матерям двох хлопчиків – Левка Кохтюка та Іллі Гуторова. Вручили документи та привітали батьків з народженням діток перший заступник голови Дубровицької РДА Микола Кохно, начальник Дубровицького відділу ДРАЦС Інна Протосавицька та головний лікар КЗОЗ «Дубровицька центральна районна лікарня» Олександр Поліщук.
Микола Кохно висловив сподівання, що такий сервіс буде дуже зручним для батьків новонароджених, адже процес отримання документа значно спростився. Водночас молоді матусі задоволені процедурою та розповідають, що таке нововведення їм до вподоби.


Довідково: Державна реєстрація народження дитини проводиться за письмовою або усною заявою батьків чи одного з них за місцем її народження, або за місцем проживання батьків (ст.13 Закону України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану»).
Для державної реєстрації народження дитини батькам необхідно мати:
1. Медичне свідоцтво про народження;
2. Паспорти батьків;
3. Свідоцтво про шлюб.
Працівниками Дубровицького районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану ГТУЮ у Рівненській області з вищевказаного питання здійснюється виїзний прийом громадян у пологовому відділенні КЗОЗ «Дубровицька центральна районна лікарня» у вівторок-пятницю з 11:00 до 12:00 год.

Заяву про державну реєстрацію народження можливо також подати протягом місяця з дня народження дитини (ст.144 Сімейного кодексу України) безпосередньо до Дубровицького районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану ГТУЮ у Рівненській області за адресою: м.Дубровиця, вул.Воробинська, 4.


Немає коментарів:

Дописати коментар