пʼятницю, 12 серпня 2016 р.

Про головну дубровицьку медустанову
 дбають і благодійники
Завжди думала, що потік відвідувачів Дубровицької ЦРЛ влітку значно зменшується. Бо наші люди – трударі, звикли передусім в сонячну пору року господарчі роботи вчасно завершувати. Однак, побувавши днями в поліклініці, пересвідчилися в іншому: пацієнтів досить багато, нагальні питання, як-от медогляди, вирішують студенти, абітурієнти, школярі, педагоги та ін... Незважаючи на завантаження, займається адміністрація КЗОЗ «Дубровицька районна лікарня» і господарськими питаннями. Вони, безперечно, теж нагальні, бо найголовніша медична споруда району має досить поважний вік, а от капітального ремонту не було тут давно. Все впирається в кошти, а точніше у їх відсутність. Як не прикро, нинішнього року навіть на зарплату медикам грошей не вистачає.







Однак, попри все, життя триває, і адміністрація робить все можливе, щоб відділення мали належний і достойний вигляд, й лікуватися в них було комфортно. Протягом літа, наприклад, поточні ремонти пройшли в пологовому і неврологічному відділеннях. Оновили два кабінети поліклініки. На другому поверсі в поліклініці триває заміна віконної рами. «Все перераховане – за кошт лікарні, – розповідає Олександр Поліщук, головний лікар. – Поступово вирішуємо найбільш злободенні питання. Готуємось до осінньо-зимового періоду. На даний час 95 відсотків опалювальної площі охоплено тепловими лічильниками, це дозволяє економити і рахувати правильно затрати на енергоносії. Ще один лічильник тепла, переданий з музичної школи, незабаром встановлено буде в інфекційному відділенні». Опалюється Дубровицька ЦРЛ твердим паливом, отож коливання ринкових цін на теплопостачання тут менш відчутні.
Скільки б ми не бідкалися вголос про недостатніть фінансування медицини, від наших пафосних міркувань і промов воно вмить не покращиться. Зараз важливо знаходити людей, які в змозі допомогти бюджетним сферам вирішувати свої нагальні питання. Це спонсори, меценати, наші земляки, які міцно стоять на ногах.
Завідувач поліклінікою Костянтин Кліценко розповідає:
– Зо два тижні тому звернулися від адміністрації закладу до Вітора М’ялика з проханням посприяти у встановленні енергозберігаючих вікон в поліклініці. Відповідь і допомога не забарилися. Вже замінили вхідні двері у поліклініку на сучасні, металопрофільні, поставили пластикові вікна в хірургічному, перев’язувальному кабінетах, гінекологічному, урологічному, оглядовому. Дякуємо Віктору Ничипоровичу за підтримку медичної сфери, за турботу про громаду. Приємно, що хороша людина допомагає нам підготуватися до осінньо-зимового періоду, утеплитися, зробити перебування в лікарні більш комфортним, і для пацієнтів, і для медперсоналу. В усі часи, в усьому світі допомога медзакладам вважається одним із провідних напрямків спонсорства і меценатства.
До речі, нагадаємо вам, за сприяння народного депутата Василя Яніцького, цьогоріч наша лікарня отримає від держави субвенцію в сумі 3 242,587 тисяч гривень. Гроші будуть спрямовані на реконструкцію гінекологічного та приймального відділень під відділення невідкладної допомоги з ліжками ПІТ та анестезіології.
Сьогодні лікарня живе звичним життям, а це робота - цілодобова, подекуди рутинна, часто невдячна. Старше покоління ще пам’ятає часи, як медицина в нас була цілком безоплатна. Мабуть, через це нас обурює те, що тепер медичні послуги у нас не всі безкоштовні. Треба змиритися з тим, що цілком безкоштовними вони вже ніколи й не будуть. Попри все, як не крути, а життя змушує нас час від часу відвідувати нашу центральну районну лікарню. Дай Бог, щоб робили ми це лише з профілактичною метою.

Любов КЛІМЧУК.

Немає коментарів:

Дописати коментар