пʼятницю, 12 серпня 2016 р.

Дев’ять шкіл Рівненщини отримали новенькі автобуси

Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко вручив  директорам 9-ти навчальних закладів області ключі від нових шкільних автобусів українського виробництва «Мрія».


Участь у заході також взяли заступник голови ОДА Світлана Богатирчук-Кривко та перший заступник голови Рівненської облради Микола Драганчук, керівники районів та директори шкіл.
Транспорт отримали Гощанський, Дубровицький, Зарічненський, Володимирецький, Корецький та Рівненський райони, у яких проведено оптимізацію загальноосвітніх закладів. В нашому регіоні власниками новеньких пересувних засобів стали Великоозерянський та Залузький НВК.
Загалом цими автобусами на навчання їздитимуть понад півтори сотні учнів.
Як відмітив Олексій Муляренко, у рамках децентралізації на Рівненщині впроваджується реформа також і в освітній галузі. «В області триває оптимізація навчальних закладів - реорганізовуються малокомплектні школи у заклади нового типу. Придбані автобуси довозитимуть дітей до цих шкіл. Це підвищить якість освіти, яку повинні отримувати наші діти, а також забезпечить повноцінну організацію навчального процесу в цілому», - підкреслив голова ОДА.

Водночас керівник області наголосив, що процедуру придбання транспорту моніторила громадськість. Зокрема, закупівлі здійснювалися спільно з громадською ініціативою «За чесний тендер». Загалом на придбання автобусів витрачено  понад 11 мільйонів 800 тисяч гривень. Економія грошей становить 400 тисяч на одній одиниці.

Немає коментарів:

Дописати коментар