пʼятницю, 12 серпня 2016 р.

Майже бурштинова кімната: з рівненського
«сонячного каміння» виготовляли облицювальні плити

Працівники СБУ викрили у Київській області підпільний цех, у якому з рівненського бурштину та каміння виготовляли облицювальні плити. Про це повідомляє PRESS-ЦЕНТР із посиланням на TakeInfo.net.
Як з’ясувалося, у Бороднянському районі троє чоловіків орендували приміщення, щоб виготовляти облицювальну плитку і пізніше продавати її на Близькому Сході.
Обшукавши цех, працівники спецслужби спільно з поліцією вилучили 25 кілограмів бурштинового пилу, 13 кг обробленого каміння та 17 кг готової плитки.
Крім того, правоохоронці знайшли спеціальне обладнання, яким зловмисники обробляли бурштин.
Як встановили експерти, вся знайдена готова плитка коштує понад 85 тисяч доларів.
За фактом придбання, отримання, зберігання чи збуту майна, одержаного злочинним шляхом (ст. 198 ККУ), та порушення правил охорони надр (ст. 240) відкрито кримінальне провадження. Наразі правоохоронці з’ясовують подробиці справи.

На Рівненщині прикордонник
вимагав 1,8 тисячі доларів США хабара

Гроші він одержав за невиконання своїх обов’язків - неналежний огляд автомобіля та не розмитнення ввезеного на митну територію України вантажу. Сума хабара становила 30 відсотків від вартості товару.
Працівниками Управління захисту економіки (УЗЕ) в Рівненській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України спільно з військовою прокуратурою Рівненського гарнізону затримали 22-річного інспектора під час несення служби на пункті пропуску «Городище».
Він одержав від громадянина частину неправомірної вигоди за нелегальне перевезення вантажу.
Під час огляду речей у інспектора вилучено 900 доларів США.
У рамках кримінального провадження, відкритого військовою прокуратурою Рівненського гарнізону за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, встановлюються факти причетності інших працівників митного посту до скоєння корупційних правопорушень.
Відділ комунікації ГУНП в Рівненській області.


Немає коментарів:

Дописати коментар