пʼятницю, 11 березня 2016 р.

ПОМ’ЯНУЛИ НЕБЕСНУ СОТНЮ

Дати 18-20 лютого 2014 року стали одними з найтрагічніших днів в історії України. Масові вбивства українців, учасників мирної демонтрації, що розпочалися 18 лютого,  сколихнули весь світ, стали визначальними у свідомості співгромадян. Криваве протистояння в самому центрі Києва тривало три дні, за які Україна стала іншою. Але за це більше сотні наших співвітчизників розплатилися своїм життям.

Тоді фото- та відеокадри, на яких молоді хлопці спочатку з дерев’яними щитами йдуть в наступ проти озброєних до зубів снайперів, а потім мертві лежать на головній площі країни покриті українським прапором, стали шоком для всієї світової громадськості.
У День Героїв Небесної Сотні, який згідно з указом президента відзначається 20 лютого, у районі вшанували подвиг майданівців мітингом-реквіємом біля пам’ятного знака Героям Небесної Сотні.
Своїми спогадами про ті переломні для історії держави події дворічної давності поділилися безпосередні учасники Майдану, в тому числі й свідки кривавої розправи над патріотами: голова райдержадміністрації Сергій Киркевич, заступник голови районної ради Олександр Задорожний, (на фото) дубровичанка Валентина Баньковська. «Ми вистояли, тому що були неподільними», – зазначив Сергій Киркевич. А Валентина Баньковська шкодувала, що досі не відповіли за свої злочини ті, хто збиткувався над її побратимами та безжально вбивав їх: «Багато останнім часом говорять про злочини «Беркуту», але зовсім мало розслідуються звірства «тітушок», хоч часом вони були навіть більш безжальними в розправах над протестантами».

Проникливо звучали виступи ведучих, про подвиг Небесної Сотні по-іншому зрештою й не можна. Дехто втирав сльози. Присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих під час Революції Гідності в січні-лютому 2014 року та поклали квіти до пам’ятного знаку.






Немає коментарів:

Дописати коментар