пʼятницю, 11 березня 2016 р.

CУЧАСНИЙ ЦНАП: ВДАЛИЙ СТАРТ МИЛЯЦЬКОЇ ГРОМАДИ

Дві новоспечені громади в Україні виграли грант Європейського Союзу на створення ЦНАПу. Приємно, що числа цих щасливчиків потрапила й наша Миляцька. Тож незабаром громада отримає 20 тис. доларів (80 відсотків кошторису проекту) на облаштування надсучасного центру надання адміністративних послуг. Саме такою є дольова участь європейських партнерів. Ще 20 відсотків мають надати бюджетні донори (як озвучив перший заступник голови обласної ради Микола Драганчук, 50 тис. грн. профінансує обласний бюджет).










Як зазначив координатор проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розиток, орієнтований на громади» Олександр Рябий, це фінансове вливання передбачене на проведення реконструкції в приміщенні ЦНАП та закупівлю необхідного обладнання для нього. Також Проект береться підготувати підібраний громадою персонал для роботи в ЦНАПі. «Люди пройдуть необхідну фахову підготовку й стажування в кращих центрах надання адміністративних послуг», - зазначив пан Олександр. Окрім того, якщо громада вчасно освоїть перший транш й не допустить ніяких порушень, Проект може заохотити її невеличким бонусом – додаткові 5 тис. доларів на програмне забезпечення. «Це велика честь й відповідальність стати першопрохідцями, адже на нашому досвіді вчитимуться інші», - каже заступник голови Миляцької об’єднаної громади Геннадій Рожко.
«Може виникнути запитання, за яким критерієм здійснювався відбір претендентів на грант? Враховувалося попереднє партнерство з проектом та віддаленість населеного пункту від обласного центру. Миляч ідеально підійшов», - прокоментував Олександр Рябий. Бо й дійсно Миляцька об’єднана громада є безперечним лідером за залучення донорських коштів. Населені пункти та місцеві громади активно завжди співпрацювали з проектами ЄС/ПРООН в реалізації різних соціальних програм, виступаючи надійними партнерами. Адже коли є тісна співпраця між владою, громадою та Проектом, то не забариться й результат. Тож не дивно, що саме вони стали піонерами у створенні ЦНАПу.
До слова, його планується розмістити в колишньому адмінприміщенні сільської ради. Ця будівля ідеально підходить для цього. Так вважають й фінансові донори, що разом з керівництвом громади та головою районної ради Миколою Кухарцем оглянули попередній фронт робіт. Залишається лише побажати успіху цій громаді, що розпочала своє існування таким гарним стартом!
Людмила РОДІНА.


Немає коментарів:

Дописати коментар