пʼятницю, 11 березня 2016 р.

Скажіть «люблю» мовою квітів
Цікавими нюансами своєї роботи ділиться з нами Олена Орленко, яка вже 15 років дарує дубровичанам красу квітів, займаючись реалізацією цього чудового божого творіння.




– 101 троянда для коханої. Такими вишуканими букетам і у Дубровиці чоловіки передають гаму почуттів до жінок, яких обожнюють. Взагалі ж дубровичани не скупляться під час купівлі квітів для прекрасної статі. Думаю, що наші чарівні землячки цього варті. А 8 Березня користується великою популярністю у наших земляків. Це я бачу по кількості своїх покупців, – розповідає пані Олена. – Чоловіки з душевним теплом, інтересом і небайдужістю купують квіти коханим, подругам, мамам, сестрам, колегам. Смаки у всіх різні, але здебільшого надають на це свято перевагу тюльпанам і трояндам. Взагалі ж троянда була і залишається поза конкуренцією у царстві квіткової краси. Але кожна квітка по-своєму вишукана і гарна, як і кожна жінка. Приміром цього року пропонуємо своїм покупцям, окрім вищезгаданих квітів, на свято орхідеї і хризантеми, кали і фіалки, астрометрії і аустоми, стреліції і примулки та інші чудові квіти. Їх батьківщина - Нідерланди, Еквадор, Польща і звичайно Україна.
Думаю, що квітка – це вдале підкреслення своєї уваги. Так, їх слід дарувати у свята, але не обов’язково потрібен привід для виявлення букетом своїх почуттів. Часто чоловіки купують квіти коханим і просто так, у буденні дні, намагаючись сказати жінці, що вона і є святом у житті чоловіка. Слова не завжди тут потрібні. Квіти все скажуть самі. Слід тільки уважно поставитися до вибору букета, враховуючи, кому і з якого приводу його вручатимуть.
Пані Олена зазначає, що як флорист «зліпила» себе сама. Завжди любила квіти, а тонкощі цього бізнесу опановувала самотужки, крок за кроком. Ми ж, купуючи букет, бачимо лише останній штрих цього бізнесу. А квіти попередньо треба придбати, правильно зберегти (а вони дуже і дуже вибагливі у цьому плані) і звісно, сформувати букет. Квітковий бізнес - це ризик, пов’язаний зі специфікою продукції. Але, як наголошує наша співрозмовниця, даруючи позитив іншим, наповнється добром і сама.
Покупець, як правило, вже заходить в магазин квітів, відчуваючи позитивні емоції. Адже їх купівля пов’язана з яким-небудь торжеством, а це завжди радість. І в такий момент власник квіткового бізнесу повинен постаратися підсилити цю позитивну енергетику і вгадати, що ж покупця може найбільше зацікавити в асортименті квітів. Отож, безсумнівно, пані Олена повинна бути і психологом, щоб допомогти покупцю віднайти правильне і гарне рішення.
Квіти ж завжди були, є й будуть найбільш безпрограшним подарунком з будь-якої нагоди. Вони мають особливу енергетику, бо мовчазно красномовні. Своєю неповторною аурою вони впливають на наші почуття, настрій, вони говорять з нами на своїй мові.
Квіти – це універсальний подарунок, який може сказати більше, ніж будь-які слова. Іноді навіть невеликий букетик, свіжий і живий, може передати більше теплоти і ніжності, ніж пишні фрази і дорогоцінні подарунки.  А зараз трішки про найпоширеніші кольори.
Нейтральний білий колір – доречний у будь-яких букетах і випадках – це символ чистоти, ніжності. Рожевий колір у букетах квітів пов’язаний з юністю і скромністю. Цей колір практично універсальний. Даруйте рожеві квіти людям будь-якого віку та статі з будь-якого приводу! Вони подобаються всім, тому що поліпшують настрій і викликають усмішку. Такий букет означає: «Я до вас добре ставлюся!».
Червоний колір розцінюють, як колір кохання і пристрасті. Однак червоний має велику кількість відтінків, тому це варто брати до уваги. Світло-червоні квіти можна дарувати другові або родичеві, якого ви ніжно любите. Але темно-червоний — колір пристрасті (чим яскравіший колір, тим сильніші почуття) дарують здебільшого коханим.
 – Буває, що телефонують пізно ввечері додому, просять сформувати великий букет, - з усмішкою розповідає наша співрозмовниця, - з радістю йду людям назустріч. Щаслива, що моя робота дарує позитив і зігріває людські серця. Саме тепла, усмішок, любові бажаю всім жінкам напередодні 8 Березня. Хай мовою квітів кажуть найтепліші слова своїм коханим чоловіки, не лише в день цього свята.
Любов К ЛІМЧУК.


Немає коментарів:

Дописати коментар