пʼятницю, 15 квітня 2016 р.

А ВИ ЗА ЧИСТЕ ДОВКІЛЛЯ?




















У понеділок секретар виконкому міської ради Оксана Краглевич поділилася гарною новиною про впорядкування міського пляжу. Минулої п’ятниці, підтримавши ініціативу ради, до цієї акції долучилися «Молодіжний альянс», комунальна служба міста, депутати та власне апарат ради (на фото вгорі зліва). Такою дружною компанією вичистили територію пляжу, викорчували зарослі, визбирали непотріб. Працювали з ентузіазмом аж до самісінького вечора, вивезли дві вантажівки посліду після «змістовного відпочинку» дубровичан. Тож зранку секретар виконкому поспішила наочно показати мені результати роботи такого ось екологічного десанту.
Але на місці мені довелося Оксану Вікторівну мало краплями не відпоювати, настільки вразило жінку побачене на пляжі. А застали ми там справді не зовсім приглядну картину. Кожен столик знову за вихідні обріс купами сміття. Біля крайнього нарахували більше двадцяти пляшок з-під дорогих пива та горілки, залишки від вогнища та чималий сміттєвий пагорб. От так, на жаль, ми цінуємо зусилля інших зробити місто чистим та охайним.
А ще більшим стресом для працівників міськради стала цементована загорожа, що відділяла земельну ділянку на території пляжу, пляжне футбольне поле  вже був переораний на городину. Яким чином так сталося, що житлова забудова може з’явитися аж на пляжі, мають тепер з’ясувати земельники.
Оглянули ми з міським головою принагідно й інші дубровицькі місця, що потребують впорядкування. Нагорянська в цьому плані була територією «SOS». Нині тут беруться навести лад приватні підприємці, що розгортають тут виробництва (на фото внизу зліва). Вони мають відремонтувати вулицю та облаштувати прилеглу до своїх складів територію.
По Миру затишний оазис створює приватним коштом підприємець Оксана Соя. Біля ресторанного комплексу «Млин», власником якого є пані Оксана, незабаром виросте замість глухої стіни візерункова ошатна огорожа. Планує підприємець окультурити й міську зупинку, облаштувавши її в спеціальному квітковому павільйоні на шкталт таких, як у Сарнах. Тож вигідно буде й гостям її закладу, приїхавши на якусь знаменну подію, придбати на місці свіжі квіти. Вже тут змонтовано й вуличну шашличну, що має стати своєрідною родзинкою закладу (на фото внизу справа).
Гарне починання міської ради підхопили також юні спортсмени. Вони власними силами підготували територію під спортивний майданчик за будинком 24 на Артеміській.
До слова, креативно підійшли до прибудинкової територій самі квартировласники. Гарненьку клумбочку в українському стилі ми зазнімкували біля одного з під’їздів цього будинку.
Отож, акція «За чисте довкілля!» триває. Встигніть внести свою лепту в озелення та впорядкування території рідного міста!

Людмила РОДІНА.  



Немає коментарів:

Дописати коментар