пʼятницю, 15 квітня 2016 р.

ПРИЙШОВ,
ЩОБ ТВОРИТИ
ДОБРО

У далекому 1967 році в мальовничому поліському селі Тумень у сім’ї Новиків народився хлопчик Алік, а нині Алік Олександрович. Ріс добрим, веселим і до всіх привітним. Йшли роки… Після закінчення школи Аліка Олександровича призвали до армії. Мама з радістю і гордістю, і водночас з тривогою та неспокоєм, бо в Афганістані йшла війна, випроводжала сина. Бог милував… І після служби Євгенія Володимирівна зустріла сина сильного, змужнілого, з нагородами за відмінну службу. Почалося доросле життя. Вступив на навчання до Івано-Франківського університету внутрішніх справ, а після його закінчення був направлений на роботу в Дубровицьке районне відділення УМВС. За роки роботи зарекомендував себе хорошим спеціалістом, неодноразово був відзначений нагородами. Раділа мама за сина, за його турботу та любов. Та батьки не вічні… Він, навіть після смерті матері, часто навідується в село та у місцевий храм.
Здається, багато вже пережито, настав час пожити й для себе, родини. Але така вже вдача у людини – треба працювати, робити щось для інших. І ось у жовтні 2015 року під час виборів до місцевих рад Алік Олександрович висунув свою кандидатуру на посаду сільського голови с. Тумень. І односельці йому повірили. Віддали за нього переважну більшість голосів, бо знали, що він ніколи не підведе, буде вирішувати проблеми людей, з якими виріс, виконає те, що обіцяв у своїй передвиборчій програмі. І справді, слова свого дотримався.
На території сільської ради стоїть пам’ятний знак загиблим воїнам-односельцям у роки Другої світової війни, який давно потребував ремонту, з приходом весни завдяки Аліку Олександровичу він був оновлений, також з ініціативи нашого голови та завдяки спонсорській допомозі Висоцького держлісгоспу (В.С. Сухович), голови районної організації політичної партії «Воля» (В.В. Салюта), Дубровицької громадської організації «Молодіжний альянс» (Б.Ю. Ракович) зроблено капітальний ремонт клубу в с. Тумень, поточний ремонт ФАПів у Бродці, Городищі, Тумені, відремонтувано стелю й придбано покриття на підлогу в Городищенській бібліотеці, а для Туменської бібліотеки придбано кольоровий принтер. Раділи городищенські, туменські та бродецькі дітки і новим ігровим майданчикам. Поза увагою не залишилися школа та дитсадочок: були закуплені міні-башня, дзеркала для танцювального гуртка та солодощі до Дня Святого Миколая. Наведено також лад на територіях кладовищ наших сіл. Огороджено садиби людям одиноким, немічним, за що вони безмежно вдячні. Приємно вражені були жінки з Городища, коли на 8 Березня усім присутнім в залі жінкам Алік Олександрович від свого імені подарував квіти.
Тож шановні односельці! Давайте разом будемо підтримувати та допомагати нашому голові. Адже все, що він робить – це для нас та наших дітей. Тож дозвольте від усіх нас щиро подякувати людині за його щирість, небайдужість, відвертість та турботу.
Нехай Бог оберігає Вас, Алік Олександрович, здоров’я посилає на многії і благії літа!


З вдячністю, Віра КОНЕЧНА, с. Тумень.

Немає коментарів:

Дописати коментар