пʼятницю, 29 квітня 2016 р.

АБИ СЛУЖИТИ БОГОВІ, ЛЮДЯМ ТА УКРАЇНІ
(Передвиборчі обіцянки збуваються)
Так напевно потрібно назвати подію, що відбулася 21 квітня 2016 року в невеличкому селі Узлісся. Дякуємо громаді, що запросила нас на таку подію, як закладання першого каменю.














Перед виборами будівництво каплички в Узліссі завжди було передвиборчою обіцянкою, але минали вибори і минали обіцянки. Хочеться перш за все висловити слова подяки депутату обласної ради, Лобчуку Миколі Івановичу, який одним із перших відгукнувся і підтримав ідею будівництва каплички,  пообіцявши всіляко сприяти і по можливості допомагати. Цього дня він знайшов час і можливість бути присутнім на цій події. Жителі села подякували і очільнику Дубровицької райдержадміністрації Киркевичу Сергію Васильовичу, який через тісний робочий графік не зміг бути присутнім, хоч і мав велике бажання. Та все ж пообіцяв свою допомогу і всіляку підтримку. Слова великої вдячності жителі висловили депутату Верховної Ради України Яніцькому Василю Петровичу, депутату обласної ради та директору Висоцького лісгоспу Суховичу Віталію Миколайовичу, які теж зголосилися допомагати в будівництві. Варто сказати про те, що громада села багато років мріяла і сподівалася на будівництво каплички, а при широкій підтримці таких людей можна вже говорити про будівництво церкви, наголосили жителі села. Дуже приємно, що ми дійсно обрали тих людей, які не словом, а ділом допомагають своїм виборцям.
Відправляли службу і освячення закладання першого каменю майбутнього храму благочинний, а також священики із Бережок і Залужжя. Благочинний під час цієї події звернувся до громади зі словами підтримки і розумінням того, що «у такий складний час для держави, коли все дорожчає, ви будуєте Божий храм, в якому відбуватимуться найважливіші події в житті кожної людини. Ця обитель слугуватиме не тільки окрасою села, а стане місцем для спілкування з Богом».
Отець Василій, настоятель храму села Бережки, оголосив громаді, що храм названий на честь мучениць Віри, Надії, Любові і матері їх Софії. Що його спорудження сприятиме процвітанню і розбудові села. Святий отець висловив надію, що з будівництвом каплички межі села також будуть розростатися. Це зараз вона немов би на околиці Узлісся, але священик висловив побажання, аби з роками храм став окрасою центру для села.
Священик  церкви села Залужжя також привітав громаду села з такою визначною подією. Побажав, щоб службу в храмі відвідувало стільки ж людей, скільки було присутніх на закладанні першого каменю. Щоб від малого до великого в храмі шукали спасіння і порятунок для душі.
В спільній молитві священики просили Бога сприяти і давати сили й наснаги будівельникам, всім, хто так чи інакше сприяє чи буде допомагати в будівництві.
В своїй промові Лобчук Микола Іванович привітав людей і подякував, що мав можливість долучитися до такої святої справи. Адже як людина віруюча в Бога не міг залишатись осторонь. «Всі ви мене пам’ятаєте по поїздках до Почаївської лаври, адже я завжди вважав, що духовність – найцінніше надбання для людей», - підкреслив Микола Іванович. Депутат зазначив, що вже надавав фінансову допомогу і пообіцяв надалі по можливості також сприяти в побудові каплички.
Висловлюємо сподівання, що зовсім незабаром храм буде збудовано, а громада та всі бажаючі матимуть змогу відвідати перше богослужіння в своєму селі. Всіх, хто також бажає прислужитися Господу та ближньому, хто має таку можливість, може допомогти в такій без перебільшення історичній для Узлісся події, як спорудження Божого храму.
Всіх жителів села хотілося б привітати з наступаючим світлим Христовим Воскресінням та побажати миру і світлого неба над нашою державою
 Олександр Баньковський, с Бережки.


Немає коментарів:

Дописати коментар