пʼятницю, 15 квітня 2016 р.

Вперше голосували поіменно за кожне
питання порядку денного
Минулого тижня пройшла позачергова сесія Дубровицької міської ради. На її розгляд було внесено три питання: про внесення змін до Регламенту Дубровицької міської ради; про внесення змін до рішення міської ради від 25 грудня 2015 року «Про міську Програму охорони довкілля на 2016 рік»; про визнання рішення виконавчого комітету від 25 лютого 2016 року «Про затвердження Положення про роботу тимчасової комісії по перевірці комунальних підприємств, комунальної служби та дошкільних навчальних закладів міста» таким, що втратило чинність.



Ключовим питанням сесії було внесення змін у програму задля можливості отримати державне фінансування на продовження ремонту колектора. Його реконструкцію було розпочато наприкінці минулого року, однак зроблено лише частину роботи, для продовження необхідні значні кошти, яких у бюджеті міста нема. Міський голова як помічник-консультант народного депутата Олександра Абдулліна попросив його допомоги – посприяти у питанні щодо можливості і необхідності фінансування. Олександр Рафкатович, як завжди, у допомозі не відмовив. Спілкувався з членами Кабміну, переконуючи їх у потребі запобігти екологічній катастрофі у Дубровиці, бо ж стоки не лише травлять наше середовище, а й можуть потрапити Горинню в сусідню Білорусь. Вдалося досягти рішення, що у разі прийнятих змін до відповідної міської програми, гроші буде виділено. Отож на сесії було внесено зміни в програму «Про міську Програму охорони довкілля на 2016 рік».
 Багато спілкувався щодо важливості цієї теми міський голова і з депутатами обласної ради від ВО «Батьківщина», Блоку Петра Порошенка, Радикальної партії. Перейнявся проблемами ремонту колектора і Геннадій Шевченко, обласний депутат від «Укропу». Зрозуміло, що працюючи у галузі санітарії, він не може стояти осторонь вирішення цієї проблеми у Дубровиці. Отримати 2 млн. гривень на закінчення реконструкції колектора у 2016 – цілком реально, і це великий позитив. За підтримку і розуміння у цьому питанні всім депутатам Богдан Микульський завдячує від міської громади.
Нагадаємо, що наприкінці лютого на виконкомі міської ради було прийнято положення «Про роботу тимчасової комісії з перевірки комунальних підприємств, комунальної служби та дошкільних навчальних закладів міста». В ньому йшлося, що у  склад комісії можуть включатися представники громадськості. Однак депутати міської ради Віталій Андрусенко і Василь Бабан внесли свої зауваження щодо цього положення. Зокрема було зазначено, що робота комісії має узаконюватися регуляторним актом, який завчасно має бути оприлюднений і затверджений лише сесією міської ради.
У ході сесії також було прийнято рішення про внесення змін до Регламенту Дубровицької міської ради. Зокрема викладено п. 6.1. ст. 6 Регламенту міської ради в новій редакції. Він звучить так: «На пленарних засіданнях Ради за рішенням Ради або за запрошенням міського голови, секретаря ради можуть бути присутні депутати інших рад, представники державних органів та органів місцевого самоврядування, об’єднань громадян, трудових колективів та акредитовані журналісти, попередньо звернувшись до міської ради з письмовою заявою про можливість бути присутніми на засіданні міської ради. Акредетовані журналісти, за рішенням ради, можуть здійснювати власні відео- та аудіозаписи засідань, інших інформаційних заходів лише для власних архівів. Для присутніх у залі засідань відводяться спеціальні місця.
Особи, винні в порушенні Закону України «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування засобами масової інформації» та іншого законодавства України, несуть дисциплінарну, адміністративну та кримінальну відповідальність відповідно до законодавства України.
Порушенням вважаються всі допущені в процесі висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування засобами масової інформації відступи від норм та положень Закону України «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування засобами масової інформації», а також порушення, зазначені в Законі України «Про інформацію», ст. 41 Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні», ст.34 Закону України «Про інформаційні агентства» та ст.46 Закону України «Про телебачення та радіомовлення».
Як нам стало відомо, депутат Дубровицької районної ради від політичної партії «ВОЛЯ» Валерій Салюта вже написав депутатське звернення, яке адресоване міському голові Богдану Микульському. Він вимагає негайно зупинити вищезгадане рішення Дубровицької міської ради, що стосується змін до Регламенту міської ради, у п’ятиденний термін з моменту його прийняття, а також внести це питання на повторний розгляд Дубровицької міської ради із обґрунтуванням відповідних вищевказаних зауважень. Про подальший перебіг подій щодо цього питання будемо повідомляти у наступних матеріалах.
Верховна Рада прийняла зміни до закону про місцеве самоврядування, яким зобов’язала місцеві ради приймати рішення виключно у форматі поіменного голосування.
Всі результати голосування тепер повинні у той же день публікуватися на сайті місцевої ради і зберігатися там необмежений час. Також вони повинні надаватися на запит згідно з законом про доступ до публічної інформації. На позачерговій сесії міські депутати голосували поіменно вперше за кожне питання порядку денного.
Поіменне голосування – справа позитивна, але, на  думку міського голови, зараз воно значно затягутиваме ведення сесії. Тим більше, що часто є питання чисто технічні, а й за них поіменно депутати голос віддаватимуть. За відсутністю системи «Рада» засідання сесій затягуватиметься на кілька годин. А, як правило, виносяться на сесії десятки питань. Отож, голосуючи вперше, минулого тижня набиралися міські депутати досвіду для подальшої роботи.
Любов КЛІМЧУК.
ЛІСІВНИКАМ АКТИВНО ДОПОМАГАЮТЬ ШКОЛЯРІ







Цьогорічну весняну кампанію в ДП “Висоцькому лісгоспі” розпочали на початку березня, чому сприяли температурний режим і ранній початок вегетаційного періоду.
Навесні цього року лісництва лісгоспу провели комплекс робіт з лісовідновлення. Це в першу чергу заліснення зрубів. Посадку лісових культур провели в стислі агротехнічні строки. Молодий ліс посаджено на площі 111 га, при цьому на лісокультурні ділянки було використано близько 1 млн.шт. сіянців та саджанців деревно-чагарникових порід, в основному сосни звичайної як основної лісоутворюючої породи нашого Полісся, а також дуба, берези, плодових та чагарникових.
На ділянках, де неможлива посадка лісу через надмірну їх зволоженість, проведені роботи з сприяння природному поновленню, шляхом підсіву насіння сосни біля пнів та по мікропідвищеннях на площі 30 га.
Завдяки хорошій організації праці, адже, крім працівників лісгоспу, участь в посадці лісу брали тимчасові робітники, працівники організацій, посадку закінчили вчасно та якісно.
Ліс виховує нас. Якщо людина посадила деревце, доглядала за ним, то у неї не підніметься рука його зламати. В період весняної кампанії в нашій державі проводиться Всеукраїнська акція “Майбутнє лісу в твоїх руках”. Цьогоріч участь в акції брали учні Озерської ЗОШ І-ІІІ ступенів, вони на чолі з директором школи Серко А.М. висадили ліс на площі 1.1 га в лісовому масиві Золотинського лісництва.
Школярі Жаденської ЗОШ І-ІІ ступенів (на фото внизу справа), активно відгукнулися на пропозицію лісівників провести озеленення території школи. Перші настанови як правильно садити саджанці дав лісничий Жаденського лісництва Сєдов І.Ф. Лісництво забезпечило посадковим матеріалом самшиту вічнозеленого в кількості 400 штук.
Учні Висоцького шкільного лісництва (на фото внизу зліва) щорічно беруть участь в акції, на благоустрої території рідної школи. Цьогоріч проведено влаштування клумб та живоплотів.
Ольга ВАЛЬКОВЕЦЬ, провідний інженер з лісових культур ДП «Висоцький лісгосп».


Немає коментарів:

Дописати коментар