понеділок, 3 квітня 2017 р.

ПРО ДОБРІ СПРАВИ

Кожна добра справа починається з чийогось першого кроку. Мусить знайтися людина, готова зробити його, здатна не лише згенерувати ідею, а й оприлюднити та приступити до її втілення.
Її міркування мають бути корисними й можливими до реалізації, а ще здатними хоч трошки змінити світ на краще. Саме такі ентузіасти живуть в с. Кураш.
Між Курашем та Бережницею насипаний курган, де поховані тіла учасників повстанського руху. У братській могилі лежать 14 вояків УПА, які загинули 20 листопада 1943 року в нерівному бою зі спецназом Медвєдєва під с.Ліпне Володимирецького району. Лише 8 тіл  вдалося ідентифікувати. Зокрема тут похований сотенний командир Гук.
Раніше місце поховання було непримітним, так вдало воно було замасковане від ворогів, які не боялися тривожити навіть мертвих.
Згодом поховання віднайшли, але тривалий час остерігалися його розсекретити. Натомість сюди приводили школярів,і вони в сумках носили землю до лісу, думаючи, що на майбутній горі височітиме пам’ятник Тарасу Шевченку. Так на місці поховання виникла чимала гора, на якій сьогодні встановлено пам’ятний знак героям УПА, Герб і Національний Прапор.
Навколо братської могили чудовий ліс, пройшовши вглиб якого, можна побачити декілька столиків.
Але часто відпочиваючі, які там зупиняються, залишають після себе гори сміття. Небайдужі люди, жителі с. Кураш навідуються сюди та підтримують порядок біля братської могили.
«Моя хата не скраю!», - очевидне гасло ініціативної людини на противагу байдужому: «А воно тобі треба?». В даному випадку такою небайдужою людиною є колишній вояк УПА Степан Бакунець.
Цього року на місці поховання  з ініціативи Івана Кореня, Віктора Колдуна та Андрія Вереса була посаджена березова алея обабіч дороги до братської могили, а також молоді кущики калини. Планується ремонт дороги на під’їзді до пам’ятного знаку.
Тож якщо й у вас є нереалізовані задуми, не відкладайте їх.
Добра воля і однодумці для доброї справи завжди знайдуться, а досягнутий результат мотивуватиме до наступних ініціатив.
Підтримуйте один одного, сьогодні це дуже важливо.
Олена ЧЕРНЕЦЬКА, директор Орв’яницького СБК.


Немає коментарів:

Дописати коментар