понеділок, 3 квітня 2017 р.

* Акценти

Від неділі спати будемо на годину менше

Перехід на літній час в Україні знову відбудеться. Незважаючи на всі розмови та обіцянки скасувати цю процедуру, ми все ж продовжимо крутити стрілки. Відтак традиційно в останню неділю березня, яка цього року припадає на 26 число, о третій ранку годинники переведуть уперед. Тобто замість третьої стане четверта. А це означає, що доведеться розпрощатися з однією годинною бажаного сну.

«Сонячне сяйво» хоче сонячного каміння в Бересті

Багаті родовища Дубровиччини манять чергову фірму. Мова йде про ТзОВ «Сонячне сяйво і К», зареєстроване торік у Бересті. Підприємство бажає добувати бурштин на 700 га землі. Відтак клопочеться про відповідний спецдозвіл.
Фірма належить двом волинянам та трьом львів’янам: Андрію Дубровському, В’ячеславу Ковалю, Михайлу Кушніру, а також Богдану і Ларисі Паленичакам.
Землевпорядник з Берестя пані Пінчук на сесії обласної ради зазначила, що на бажаній території – паї. І додала, якщо люди будуть не проти, то сільрада погодиться. До речі, земельний наділ там має й Лариса Паленичак, яка родом з Берестя.
Депутати Володимир Ковальчук та Олександр Васильєв розкритикували прохання підприємства. Пан Васильєв заявив, що нехай видобувають на своєму чотиригектарному полі.
Екологічна комісія рекомендувала сесії відмовити у проханні. Але директора фірми обнадіяли: якщо до наступного засідання підпишуть інвестиційну угоду з сільрадою, питання переглянуть, повідомляє «Рівне Вечірнє».

Дубровичани можуть отримати
пільгові позики на «Власний дім»

В області діє програма житлового будівництва у селі «Власний дім», повідомляє прес-служба ОДА. На її реалізацію цьогоріч виділено 1 мільйон 300 тисяч гривень. Гроші підуть на пільгові кредити селянам для побудови, реконструкції, купівлі житла, його утеплення, а також підведення до нього комунікацій.
Першочергово позики надаватимуть учасникам АТО, молодим сім’ям, неповним сім’ям, позичальнику, який має трьох і більше дітей. Триста тисяч гривень кредиту надаватиметься людям на зведення оселі, 150 тисяч – на завершення будівництва, 200 тисяч –  на купівлю житла.
Кредит в сумі 50 тисяч гривень можуть взяти селяни на утеплення будинків та підключення їх до комунікацій.
Позики людям надаватимуть під 3% річних на період від 10 до 30 років. Не платитимуть відсотки військовослужбовці під час перебування в АТО, а також родини, у яких троє і більше дітей до 18 років.
Для того, щоб отримати кредит, потрібно звернутися у сільську раду із заявою, яку подадуть на розгляд Рівненському обласному фонду з підтримки індивідуального житла будівництва на селі.
Нагадаємо, торік за кошти програми побудували 7 будинків, купили 3 помешкання, підключено до існуючих комунікацій 12 садиб та утеплено 5 будинків.


Немає коментарів:

Дописати коментар