понеділок, 3 квітня 2017 р.

Фронтовий щоденник

З 16 по 19 березня у зоні АТО перебували наші земляки- волонтери Світлана Правник та Світлана Руда. Разом з водіями Олегом Маркевичем та Петром Коберником вони подолали тисячі кілометрів, щоб доставити допомогу добровольцям, які воюють на передовій. Проїхали через населені пункти Донецької області Авдіївку, Курахово, Піски, Водяне, Богоявлівку та інші. «Маршрут довгий, але необхідний, каже Світлана Леонідівна, бо треба підтримати захисників, які стоять зараз на сторожі нашого миру та спокою».

Як розповідає волонтерка, найважче на фронті зараз саме добровольчим батальйонам, бо сьогодні вони недостатньо забезпечені харчуванням, ліками, транспортом. Навіть звичайна питна вода для окремих територій Сходу нині у дефіциті. Грошового державного забезпечення для  добровольців нема. Вони здійснюють діяльність лише завдяки волонтерам та небайдужим людям, мають певні запаси продовольства і речового майна, ресурси палива, медикаменти. Однак підтримка захисникам потрібна постійно, отож зібрали для них допомогу і у нашому районі.
Волонтери передусім висловлюють щирі слова вдячності нашим землякам, які надали допомогу щодо організації поїздки і укомплектування гуманітарного вантажу. Дякують Віталію Петренку (Дубровицький лісгосп), Володимиру Пришку, підприємцям: Івану Коржику, Сергію Опанисику, Оксані Сої, Олегу Галабурді, Павлу Вінтюку, Олександру Яцьковцю, Олександру Карповичу, Віктору Гумену, Оксані Драган, Василю Краську, Геннадію Гладкому, Наталії Скобленко, Леоніду Мозолю, Броніславі Сичевській і її продавцям, Геннадію Конончуку, Анатолію Ревуку, Оксані Клюйко, Сергію Правнику, жителям Людині та місцевій школі, власникам магазину «Майстер», гуртовні «У Андрія».
Було багато зустрічей, спілкування, непередбачених ситуацій. Світлана Правник вела щоденник, де занотовувала враження і думки, які найвиразніше передають сьогодення на фронті. Про них ми будемо розказувати у наших наступних номерах газети.

Любов КЛІМЧУК.

Немає коментарів:

Дописати коментар