понеділок, 3 квітня 2017 р.

* Акценти

Опалювальний сезон в школах закінчено

Голова РДА Микола Петрушко підписав розпорядження, відповідно до якого з 27 березня завершується опалення навчальних закладів. Такому рішенню посприяли хороша погода та канікули у школах.

Відбулося свято музики й таланту

У неділю, 26 березня, в залі районного будинку культури зібралися палкі меломани. Цього дня проходив звітний концерт учнів та викладачів музичної школи. Вихованці закладу демонстрували на сцені все, що вивчили за рік, приємно дивуючи глядачів силою голосів та майстерним володінням інструментами. Викладачі ж підтримували дітей порадами та підстраховували професійним виконанням композицій.
Торжество музики вдалося на славу: воно було яскравим, багатоголосим та щедрим на нові таланти. Заклад вкотре засвідчив ріст педагогів, обдарованість учнів та всеосяжну любов до музики всього колективу.

Бурштиновий протест: дубль два

24 березня відчуття дежавю охопило Дубровицю. Близько двох сотень старателів знову зібралося біля райвідділу, аби визволити товариша по клондайку з поліцейського полону.  Перед цим біля Сварицевич затриманий молодик своїм авто перекрив дорогу обласним правоохоронцям, які поверталися із Зарічного. В сусідньому райцентрі теж напередодні бунтували бурштинокопачі.  В результаті чоловіка таки відпустили, а невдоволений натовп розійшовся.

Вирішили, що дерев у парку забагато…

Ми повідомляли, що новими «мешканцями» «зеленого царства» у міському парку стали 150 дерев та кущів. Однак, вже ввечері після посадки, знайшлися «небайдужі», які вирішили прорідити парк. Поцупили вже з десяток  деревець туї, самшиту і калини. Майже кожного ранку комунальники бачать у парку осиротілі ямки з-під саджанців. Що ж, йдемо в Європу, створюючи нові ями і ямочки на своєму шляху. Дерево – не людина, не закричить, як витягують силоміць і крадькома. Тільки совість може коли-небудь обізватися.

Поховали достойно

11 березня у поїзді «Удрицьк-Рівне» сталася трагедія: від серцевого нападу помер чоловік. У Дубровиці тіло доставили в морг. Документів при загиблому не виявилось. До 23 березня встановлювали особу і очікували, що, можливо, близькі будуть розшукувати померлого. Зрештою у міську раду надійшов висновок експертизи. Завдяки відбитками пальців визначили, що потерпілим виявився Субот Юрій Миколайович, уродженець Закарпаття.

Комунальна служба міста достойно поховала чоловіка на старому кладовищі. Є сподівання, що таки знайдеться родина чоловіка і виявить бажання забрати тіло на батьківщину.

Немає коментарів:

Дописати коментар