понеділок, 3 квітня 2017 р.

* Вісті з Велюня

ЗАКЛАДЕНО ПАРК НА ЧЕСТЬ ОЛЕКСАНДРА ЯРМОЛІЧА

Олександр Ярмоліч з Велюня був першим з Героїв АТО, яких оплакала Дубровиччина. Відтоді минуло вже три роки. Та пам’ять про загиблого в боях за Україну солдата живе у хороших щирих спогадах, у вихованцях  його рідної школи, що віднедавна носить ім’я Сашка, у назві вулиці на Його честь у рідному Велюні. А у вівторок, 21 березня, у селі було закладено також парк на честь героїчного воїна.
и воїна-героя Інна та Микола Ярмолічі вийшли, щоб прибрати територію майбутнього парку. Працювали злагоджено й оперативно, щоб розібрати та вивезти залишки повалених старих будівель,  вирубати чагарники, згребти сміття та розрівняти площу для посадки дерев поблизу сільського торговельного центру.
Долучилися до цієї благородної акції й керівники району. Голова райдержадміністрації Микола Петрушко разом з мамою Олександра Ярмоліча Інною посадив перше деревце парку.
Посадив декілька дерев в новому парку і голова районної ради Микола Кухарець.
А організатором та натхненником акції, як годиться, стала сільська рада, особисто сільський голова Олена Наумець. Саджанці для парку виділило ДП «Висоцький лісгосп».
 «Мені випала велика честь взяти участь в такому заході, адже Сашко загинув за те, щоб росли дерева, світило сонце і в Україні щасливо жили люди. Ми маємо про це пам’ятати і робити все, щоб пам’ять про наших загиблих хлопців-патріотів жила вічно», – так відгукнувся про ініціативу велюнців голова райдержадміністрації.
 У планах сільського голови щодо облаштування парку – створення гарної зони відпочинку з аркою та альтанкою, доріжками для прогулянок, лавочками та  альпійською гіркою. Її заклали цього ж дня, засадивши гарними вічнозеленими екзотами.
Людмила РОДІНА.








Немає коментарів:

Дописати коментар