понеділок, 3 квітня 2017 р.

* Акценти

Захисник з Городища отримав
медаль від Президента

Петро Порошенко нагородив прикордонника з Дубровиччини Олексія Мазановича. Старший сержант отримав медаль « Захиснику Вітчизни», коли перебував у Центральному клінічному госпіталі. У заклад особисто приїжджав Глава держави, аби відзначити воїнів-прикордонників, які захищали Україну в АТО та отримали поранення під час виконання своїх службових обов’язків.

Залишилася без грошей та трактора

З настанням першого весняного тепла, як виявилось, пробуджується не лише природа. Активізовуються і нинішні Остапи Бендери. Останнім часом, чи не щотижня поліція повідомляє про чергові випадки шахрайства. В тенета пройдисвітів часто потрапляють, на жаль, і наші земляки. Так, нещодавно стала жертвою аферистів 28-річна жителька Дубровицького району. Жінка через сайт безкоштовних оголошень домовилась про купівлю міні-трактора. Спочатку як завдаток поповнила вказані «продавцем» чотири мобільних рахунки по три тисячі кожен, а згодом розрахувалася у такий же спосіб остаточно. В загальному шахраї збагатилися на 26 тисяч 600 гривень.
Цієї ж доби завдяки аферистам гаманець 41-річного жителя Сарненщини опустів на 3900 гривень. До нього зателефонував нібито працівник банку та повідомив, що для розблокування його картки необхідно надати відповідні реквізити. Чоловік, нічого не запідозривши, продиктував їх зловмиснику і позбувся своїх грошей. А от 37-річна жителька Березнівщини переказала на рахунок шахрая 6150 гривень за оформлення документів на працевлаштування у Чехії. Після отримання грошей, чоловік, який «займався» виїздом за кордон в Інтернеті, на зв’язок так і не вийшов.

Двоє дубровичан хочуть стати головним лісником Рівненщини

Держлісагенство оприлюднило імена вісьмох кандидатів на посаду начальника управління лісового та мисливського господарства Рівненщини. Обирають головних лісівників ще у семи областях, однак найбільше охочих керувати саме рівненськими багатими лісами. Серед бажаючих: депутати, лісники, помічник нардепа і навіть безробітні.
Претендують на вакантне місце і двоє наших земляків – керівник Висоцького лісгоспу Віталій Сухович та екс-очільник Дубровицького лісового господарства Юрій Кошин.

Об’єднані громади Рівненщини Уряд визнав спроможними

Уряд актуалізував перелік спроможних громад Рівненської області. Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.
Відповідне розпорядження ухвалене на засіданні КМУ. Урядом  уточнено і доповнено перспективний план формування територій громад Рівненщини. Зокрема, у плані уточнено склад Гощанської, Демидівської, Дубенської, Вербської, Смизької, Дубровицької, Деражненської, Козинської громад.
Перелік спроможних територіальних громад доповнено Боремельською, Тараканівською, Колківською, Висоцькою, Здовбицькою, Ступнівською, Пісківською, Млинівською, Бокіймівською, Острожецькою, Рокитнівською та Березівською громадою.
Нагадаємо, перспективним планом передбачено створення в області 61 ОТГ. На сьогодні вже є 20 територіальних громад. У 18 з них пройшли вибори. Вони вийшли на прямі фінансові стосунки з держбюджетом. Тобто децентралізаційною реформою охоплено третину громад Рівненщини.


Немає коментарів:

Дописати коментар