понеділок, 3 квітня 2017 р.

З любов’ю до людей та природи

До озеленення Дубровиці приєднався у п’ятницю знаний і шанований в районі благодійник Віктор Ничипорович М’ялик. У міському парку він посадив кілька молоденьких лип. Дуже ретельно підійшов благодійник до процесу посадки, врахувавши всі тонкощі цієї прекрасної справи. Згодом Віктор Ничипорович зізнався, що добре знається на технології посадки дерев і кущів, адже протягом свого життя посадив їх не одну сотню.
– Народився на Поліссі, отож хіба можу не любити природу? Для мене дарувати життя деревам – це насолода, душевна рівновага, це крок у завтрашній день, – розповів він. – Нас не буде колись, а дерева шумітитимуть. Треба озеленювати рідне Полісся, бо екологічна проблема торкнулася нашого чудового краю не на жарт. Я завжди сприяв матеріально, щоб і Полісся, і столиця, і вся Україна одягалися в зелені шати. Радий посадити деревця у вашому місті. Бачив цей парк і восени, як спостерігав за процесом укладання плитки (Віктор М’ялик матеріально сприяв і цій справі – авт.). Був у вас і взимку. Але все ж парк, як і вся природа, найбільше манять нас навесні, коли все розквітає. Вважаю, що міська рада дуже правильно робить, озеленюючи територію.
До речі, під час перебування у Дубровиці до Віктора Ничипоровича підходили люди, щиро і приємно дивувалися зустрічі з ним і дякували за допомогу. А звернень з проханням підтримати і посприяти у вирішенні питань приходить до благодійника сотні, не лише з Полісся. М’ялик допомагає хворим, підтримує дитячі заклади, освітянську і медичну галузі, молодіжні проекти. Всього не перелічити. Всіх подяк не переписати. Віктор Ничипорович завжди підсумовує так: «Дякую Богові за можливість допомагати людям!».
Цього дня гостинно зустрів благодійника і колектив Заслуцького навчального закладу. Від колективу – хліб-сіль на вишитому рушнику як частинка душі вчителів і учнів. Станіслав Рожко провів екскурсію по своїй чудовій школі, розповів про її будні та свята. Віктор Ничипорович пообіцяв у найстисліші терміни замінити великі вітражі вікна у центральній частині школи на сучасні, високотехнологічні. Поміняють в школі завдяки благодійнику й двері. Це вкрай потрібно для комфорту і безпеки школярів.
24 березня відвідав Віктор Ничипорович і Золотинський ФАП, спілкувався з медиками, надав їм матеріальну допомогу на придбання медобладнанння. Завідувачка закладу Ольга Єфімець зі своєю помічницею Надією Костюкович розповіли благодійнику і його помічникам про сьогодення закладу. Вони щиро вболівають за свою роботу і здоров’я земляків. Обидві співрозмовниці днями відзначали дні народження. Віктор Ничипорович щиро привітав їх трояндами та матеріальною підтримкою та побажав Божих благословінь.
Приємно, що у цей весняний день Віктор М’ялик, людина дуже зайнята і відповідальна, знайшов час і відвідав наш район. У серцях наших земляків залишилися найтепліші враження від спілкування з Віктором Ничипоровичем.
Любов КЛІМЧУК.





Немає коментарів:

Дописати коментар