понеділок, 3 квітня 2017 р.

«Журавлина» творчо зустріла весну

Минулої п’ятниці у читальній залі районної бібліотеки пройшло чергове засідання літературного об’єднання «Журавлина», в якому взяли участь літератори району, начальник відділу культури та туризму РДА Наталія Мозоль, бібліотекарі нашого міста, представники засобів масової інформації. Як зазначила  креативний керівник об’єднання Людмила Берестень, це засідання було позаплановим, однак насиченим і цікавим.
Передусім наші творчі земляки хвилиною мовчання згадали непересічну особистість, поетесу Ганну Дячок, яка раптово відійшла у вічність, залишивши на землі свою прекрасну поезію та прозу. Згодом прозвучали вітання з нагоди початку весни і 8 Березня, тепло і щиро привітали Анатолія Щура з ювілеєм, і Аллу Кот з її днем народження. Добра всім і щастя, творчих злетів зичили у залі  всі присутні. Звісно, не оминули тему творчості  Тараса Шевченка, подивилися цікаві відеослайди про Кобзаря, поділилися думкам щодо його геніальної творчості і життєвого шляху.
На літзасіданні оголосили переможців літературної премії імені Петра Красюка. Цьогоріч лауреатом премії стала поетеса і краєзнавець, член Національної спілки журналістів Надія Свищевська із книгою «За тебе, рідна Україно». Заохочувальну премію отримав літератор Іван Єрмійчук за книги «Біблійні історії», які нещодавно побачили світ.  Переможці отримали Дипломи та грошові премії від народного депутата України Василя Яніцького.
До речі, депутат не вперше допомагає нашим творчим і талановитим краянам. Кілька років поспіль Василь Яніцкий спонсорує і премію Петра Красюка, яку вручають за яскраві творчі доробки в прозі і поезії. Депутат поділився з нами думкою: «Одним із пріоритетних завдань благодійного фонду «Наш край» є підтримка розвитку культури рідного краю, духовності у всіх її проявах. Творчі люди, до яких, безперечно, відносяться літератори, роблять неоціненну справу - популяризують рідну мову, оспівують красу рідного краю й України, своїм словом пробуджують дієвий патріотизм, привертають увагу громадськості до гострих проблем регіону. Тому ми раді були фінансово долучитися до проведення творчого конкурсу імені нашого талановитого земляка Петра Красюка».
 Загалом на засіданні послухали нові поезії наших земляків, які автори представили особисто. Приємно, що взяла участь у цікавій зустрічі талановита молодь нашого району, яка також  висловлює своє світобачення у поезії: Наталія Стасько (ЗОШ №1), Аліна Хомич (ЗОШ №2), Анастасія Давидюк та Шинкар Інна (Дубровицький НВК «Ліцей-школа»), Альона Ютовець (Орв’яницький НВК). Дівчата гарно і чуттєво декламували свою поезію. А долучили до участі в засідання «Журавлини» юних поетів бібліотекарі та педагоги навчальних закладів.
Отож, по-весняному свіжо, сонячно і тепло «журавлинці» знову поділилися творчими доробками.
Любов Клімчук.



Немає коментарів:

Дописати коментар