понеділок, 16 січня 2017 р.

СОЛДАТА ГОДУЮТЬ, ЯК УЧАСНИКА ЧЕМПІОНАТУ ЄВРОПИ

«Армія нині зовсім не та, що була на початку російської агресії. Насамперед змінилися навіть самі солдати. Нині військо формується винятково контрактниками – а це більш вмотивовані й схильні до військової служби люди», – сказав на зустрічі з керівництвом району та міста, ветеранської організації воїнів Афганістану, волонтерським активом командир однієї з бригад, полковник Олександр Жакун. До речі, уродженець наших Колок. Принагідно бойовий командир зумисно зустрівся з земляками, аби скоординувати на наступне нашу допомогу армії.



«Сьогодні продовольче забезпечення солдата за калорійністю перевищує добову норму спортсмена, якого готують до Чемпіонату Європи. Я дуже вдячний нашим волонтерам за їхні сприяння, проте зараз продукти – зовсім не та першочергова армійська потреба. Війську на даному етапі вкрай бракує оновлення техніки, а оргтехніки ми майже не маємо взагалі. Ми маємо гостру нестачу медикаментів й елементарного паперу. Повірте, всі закрутки, якими так щедро діляться земляки з нами, часом просто вкриваються пилюкою на наших складах. А от витратних матеріалів для друкування карт, оформлення документів не маємо. І придбати це в тій зоні, де ми перебуваємо, зовсім непросто». 
Розмова була недовгою, але конструктивною. Пан полковник в тому числі наголосив: «Розповідаючи про героїзм наших воїнів, не треба поетизувати армію. Військо – віддзеркалення нашої України в цілому. На жаль, ми маємо ті ж проблеми в середовищі, що й ви тут, в цивільному житті. Давайте будемо чесними один з одним. Прикро, але мусимо констатувати, військо несе до 50 відсотків непрямих втрат, що зовсім не пов’язані з воєнними діями. Буває, ми знаємо, людина вчинила самостріл, а вдома кажуть: постраждав від снайперської кулі й звеличують, немов героя. Маємо виховувати підростаюче покоління на гідних прикладах, а не легендах. І про це також маємо говорити, якщо народ і армія – партнери».
За результатами зустрічі розроблено чітку формулу взаємодії: допомога для армії повинна бути адресною й справді актуальною на данному етапі. Подякував командир за той принтер, що передав на цю бригаду підприємець Віктор М’ялик.

Людмила РОДІНА.

Немає коментарів:

Дописати коментар