понеділок, 16 січня 2017 р.

Новорічне святкування: як, де, скільки

Уже через два тижні нас чекає промова Президента, бій курантів, дзвін келихів та початок нового, сподіваємось, щасливого року. Втім всьому цьому передують традиційні клопоти. Окрім роздумів щодо вбрання та подарунків, виникають не менш актуальні: як і відповідно де зустріти Вогняного Півня.



Без зайвих проблем
Хто не хоче розгрібати наслідки нічного святкування, може замовити бенкет у кафе чи ресторані. Тим більше корпоративи влаштовують ледь не всі заклади міста і сіл.
Так, вартість новорічного гуляння у «Млину» вартуватиме від 250 гривень з людини. Родзинкою  меню стануть страви на мангалі. Розважатимуть гостей Дід Мороз та Снігурка, будуть проводитись конкурси та розіграші.
За такою ж початковою ціною з особи «смачно та безтурботно» пропонує провести новорічну ніч кафе «Галант». У святковому плані «вишукане меню від шеф-кухаря, яскрава розважальна програма, жива музика та дискотека біля розкішної ялинки», - зазначається на сторінці закладу в соціальній мережі.
У ресторані «Горинь» та «Юності» у вартісному мінімумі не обмежують. Серед розваг – жива музика та святкова програма. Замовлення на корпоративні вечірки  приймають також заклади райспоживспілки в селах.
Запрошує до себе на святкування і кафе «Доміно». В закладі обіцяють «бурхливий мікс із розваг, забав, драйвових конкурсів, безлічі приємних сюрпризів та подарунків, а також вишукані частування на всі смаки від шеф-кухаря, барбекю-закуски з хосперу, неймовірні коктейлі від бренд-бармена та смачні кальяни». Ціна абонементу на людину з 22:00 до 1:00 коштуватиме 99 гривень (без врахування їжі та напоїв). Після першої ночі «Доміно» працюватиме в звичайному режимі. До того ж адміністрація дарує 20% знижки для корпоративів на весь асортимент меню.
Кафе «Золоте» буде зустрічати відвідувачів у новорічну ніч зі смачними стравами, розважальною програмою, живою музикою та феєрверком. Вартість замовлення з однієї людини – 600 гривень.
Заклад «Palass», що в Орв’яниці, пропонує авторську кухню, живу музику, танці, конкурси та презенти від Діда Мороза та Снігуроньки. Ціна – від 130 гривень з особи. Такі ж розцінки і в кафе «Біля криниці»  села Селець.

Домашні новорічні посиденьки
Шампанське, тазик улюбленого салату та зірки на блакитному екрані – такий звичний сценарій для більшості все ж ближчий до душі попри розмаїття пропозицій від місцевих підприємців.
Цього року святковий стіл обійдеться дещо в круглішу суму, ніж в попередньому. Найбільше в ціні додав алкоголь. Любителям горілки з 3 грудня доводиться викладати за півлітрову пляшку щонайменше 70 гривень. Стільки коштує і найдешевше ігристе (0,7 л). Вартість віскі, рому і джину зросла до  750 гривень за літр, натуральних вин – до 33 грн. за 0,7 л, кріплених вин та вермутів – до 42 грн. за 0,5 л. Коньяк «три зірки» обійдеться мінімум від 524,5 грн. за літр, «чотири зірки» – від 549,5 грн., «п’ять зірок» – від 599,5 грн. Однією з причин такого подарунку під ялинку від Кабінету Міністрів стала боротьба з алкоголізмом. Втім люди, як завжди, сприйняли це з іронією, пускаючи жартівливі шпильки в соцмережах: «Тату, тепер ти будеш менше пити? Ні, сину, тепер ти будеш менше їсти».
Та й без сприяння оковитої доведеться економити на застіллі. Експерти радять скуповуватись зараз, адже більша частина продуктів перед святами все-таки здорожчає на 10 %. На 20% збільшиться вартість тих, що купуються в останній момент – торти, цитрусові тощо. Втім продавці запевняють – у переддень Нового року ціни до небес не злітатимуть. Хіба що постачальникам заманеться іншого.
Окрім хліба, потрібні і видовища. Відтак можна замовити додому Діда Мороза та Снігурку. Таку послугу надає майстерня свят «КОКО» із Сарн. Привітання та кілька хороводів з казковими персонажами обійдуться в 200 гривень. Щоправда, адміністратор зазначає, що ще невідомо, чи приїдуть вони до нашого міста: «Ваші земляки поки лиш цікавлять. Якщо буде достатньо клієнтів, то ми звісно завітаємо і сюди». На подібне оголошення ми також натрапили в спільноті «Типова Дубровиця». Організатори пропонують зробити новорічний сюрприз малечі та друзям за 150 гривень.
Традиційними помічниками у цьому плані стануть блакитні екрани. Телевізійники, готуючи святковий телестіл, цьогоріч обійдуться пісними стравами – не буде ні мюзиклів, ні фільмів з новорічними сюжетами, ні «вогників» (за винятком «Інтера», який транслюватиме концерт). Пригощати будуть вже знайомими глядачам гумористичними шоу і проектами, які додадуть новорічних «спецій» до настрою.
Канал «1+1» покаже святковий «Вечірній Київ» та концерт «95 Кварталу», який знімуть 11 грудня у Палаці «Україна». На «ICTV»  жартуватиме «Дизель-шоу» –  і це теж телеверсія їх концерту «Перше новорічне». На «НЛО ТV» смішити будуть хлопці з «Мамахохотала».
Інші ж канали тюнінгуватимуть свої рейтингові шоу. «СТБ» на новорічний лад зніме проекти «Танцюють всі!» і «Х-Фактор». Канал «Україна» порадує глядачів спеціальним випуском документальної програми «Реальна містика», в якій потойбічні головоломки будуть розгадувати не тільки ведучі проекту, але і їх колеги, наприклад, Альона Вінницька та Олександр Скічко.
«Новий канал» вже відзняв три своїх шоу в новорічному форматі. «Пристрасті по Ревізору» відзначатимуть Новий рік із Сергієм Притулою в образі Діда Мороза і власним «Оскаром», склавши свій рейтинг мерів країни. У реаліті «Хто зверху?» Ірині Білик з чоловіком Асланом, Дмитру Коляденко та Віталію Козловському доведеться наряджати ялинку в кумедних костюмах. В програмі «Сеперінтуїція» своє чуття перевірятимуть Євген Кошовий і Потап. А «незнайомцями» будуть співаки, музиканти, танцюристи та телеведучі. Серед них – Олександр Кривошапко, Анна Добриднєва, Вадим Олійник, В’ячеслав Соломка, Тамерлан і Альона Омаргалієва та інші. Так от, Потапу і Кошовому доведеться вгадати, хто з «селебретіз» вміє зав’язувати хвостик вишні у вузлик... кінчиком язика, хто закидає ноги на свої плечі, а хто невдало в дитинстві збрив брови татовим верстатом...
 «Інтер» збере вітчизняних зірок, яких він запрошує з року в рік (Софію Ротару, Таїсію Повалій, Ірину Білик, Олександра Пономарьова, Світлану Лободу, Наталю Могилевську тощо), щоб підготувати новорічний концерт. Знімати його буде пітерський режисер-казкар Олександр Ігудін, який працював з телеканалом і тогоріч.

Як альтернатива
Якщо відзначання у кафе не по кишені, а вдома нема можливості чи бажання зустріти прийдешній рік, можна винайняти для своїх новорічних  потреб готельний номер чи квартиру.
Дубровицький готель «Дружба» не відмовляється пускати до себе святкуючих. Втім, там кажуть, що такої практики у них ще не було. Для створення новорічної атмосфери у кімнатах ставитимуть  ялинки. Щодо цін, то 2-місний номер коштує 160 гривень за добу, 3-місний – 210,  4-місний – 240 гривень, 1-місний люкс – 185 гривень, 2-місний люкс – 260 гривень.
З квартирами значно складніше. На сайті «OLX» ми знайшли лиш два оголошення про подобову оренду помешкань в місті, тому доведеться шукати через знайомих.

Варіант для мандрівників
Для тих, хто хоче вирватись зі свого району і має для цього фінансову спроможність, агенції та господарі приватних садиб пропонують на новорічні свята 3-денні тури. Чимало є пропозицій для зимового відпочинку в Україні. Наприклад, за 2,5 тис.грн. можна провести 3 дні у Верховині, що в Карпатах. Такий самий відпочинок в Яремчому обійдеться в 3940 грн. Можна відвідати мальовничі місця  Кам’янця-Подільського (3300 грн за 3 дні), Львова (4500 грн.), Чернівців (2800 грн.) чи Одеси (2990 грн.).
Ну а для людей з особливо товстим гаманцем оператори пропонують 3-денні тури до теплих країн. Так, Новий рік у єгипетській Хургаді коштуватиме 9736 грн, у Шарм-ель-Шейху – 9980 грн, а в Дубаї (ОАЕ) – 13831 грн.
Врешті, не так і важливо, де саме ви святкуватимете. Головне, щоб поряд були ті люди, котрі створять чудовий настрій та допоможуть зробити незабутнім прихід 2017-го. Бо ж недарма кажуть, як Новий рік зустрінеш, так його й проведеш.


Підготувала Леся КОНДРАТИК.

Немає коментарів:

Дописати коментар