понеділок, 16 січня 2017 р.

Дитяче оздоровлення продовжується

На днях зі сторінок газети «Дубровицький вісник» (стаття Л. Клімчук «Олександр Абдуллін: неможливо економити на здоров’ї нації»)  прочитали, яку важливу справу робить народний депутат із фракції ВО «Батьківщина» для наших діток. І ми подумали, а чи не найбільше учнів, які пройшли повне медичне обслуговування і обстеження, є учні Миляцького НВК. Ось і у жовтні-листопаді оздоровились дві групи школярів, а це 29 учнів. Влітку теж дві групи. І так кожного року. Організовують поїздки активісти районної партійної організації ВО «Батьківщина» та голова Б. Микульський. Слід відмітити, що всі діти, які побували в державному закладі «Український спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення МОЗ України дуже задоволені. І я коротко хочу розповісти про умови перебування і лікування дітей, так як знаю про це не з розповідей, а сама особисто неодноразово бачила.
Перш за все, коли заїжджаєш до лікувально-реабілітаційного центру, то вражає природа, яка уже надто схожа на наше рідне Полісся. Ніби ідеш по своїй з дитинства знайомій Вересянці – місцевому урочищі в с. Миляч.
У медичному закладі п’ятиразове харчування. Є столи загального і дієтичного спрямування. Триває оздоровлення 18 днів. Переважає діагностика і лікування. А ще й цікаве організоване дозвілля. Майже кожен день є дискотека, працює відеозала. Проводяться виховні заходи до свят, які попадають за календарем, а також різні обрядові свята за народним календарем. Проводяться екскурсії до Києва.
Але найбільшим пріоритетом закладу є те, що діти мають змогу безкоштовно пройти якісне, повноцінне медичне обстеження. Варто сказати, що у закладі панують доброта, щирість та взаємоповага і ці почуття допомагають відпочивати морально і фізично, а головне підлікуватись.
А чудова атмосфера, створена працівниками медзакладу, залишає в дитячих серцях бажання побувати тут ще не один раз.
Від імені батьків дітей сіл Біле, Лугове, Миляч ми щиро вдячні народному депутату О.Р. Абдулліну, голові районної організації Б.М. Микульському, активістам, усім причетним до дитячого оздоровлення в Пущі Водиці. Потрібну і корисну справу робите. Вдячні всі – і батьки, і діти. А дитяча подяка – найкраща і найщиріша, помножена на сотні таких подяк, вона й стає тим стимулом, заради якого хочеться жити, працювати зі ще більшою віддачею для користі та розвитку наших дітей, нашої України, нашої нації. Адже діти – це багатство нації. Здорові діти – здорова нація.
Тетяна ЯКУБОВИЧ, голова батьківського комітету Миляцького НВК І-ІІІ ст. - ДНЗ.


Немає коментарів:

Дописати коментар