понеділок, 16 січня 2017 р.

На святкових гостинах у музеї

Напевне, нікого так не чекають діти з-поміж новорічно-різдвяних героїв, як Святого Миколая, котрий щороку таємно навідується із солодощами та подарунками. Втім не вся малеча знає, ким насправді був Чудотворець та за які благородні справи його віншують і донині. Тож, аби розповісти більше про святого, директор історико-етнографічного музею Наталія Гром запросила в гості учнів 4-М класу Дубровицького НВК «Школа-ліцей» на чолі з вчителем Оленою Семенякою та бібліотекарем Галиною Лавор. Захід був сповнений легендами, віршами, гостинцями, посмішками та дитячою допитливістю. А ще щирими побажаннями миру. В сьогоднішній непростий час навіть діти насамперед просять у Святого Миколая, аби «закінчилась війна і ми ніколи більше не брали зброї до рук». Сподіваємось, їхні прохання зовсім скоро здійсняться. 
Подібні ініціативи стали уже традицією у музеї. «Щороку під час зимових свят до нас приходять дошкільнята та учні молодшого шкільного віку, тому стараюсь організовувати ряд цікавих і змістовних заходів (новорічні виставки, народознавчі тематичні екскурсії), проводити для дітей конкурси, ігри та придумувати завжди щось нове. Зокрема, в 2014 році діяла виставка новорічних ретро-іграшок «Згадаємо своє дитинство», де були представлені прикраси від початку XX ст. А в 2015-му – виставка старовинних ялинкових оздоб, поєднаних із сучасними, адже технології рухаються вперед, а історія завжди залишається в нашій пам’яті та серцях.
Щасливі та вдячні очі малечі для мене найкращий стимул працювати з іще більшим натхненням. Роблю це все для того, щоб діти поринули в святкову атмосферу та закарбували щось в пам’яті про українські звичаї. Адже патріотизм та любов до Батьківщини і її традицій формуються змалечку», – розповіла пані Наталія.



Немає коментарів:

Дописати коментар