понеділок, 3 червня 2019 р.

Психологія – це можливість пізнати і себе

Про мініатюрну, але сильну духом Яну Якимову ми не раз розповідали у нашій газеті. Ця чарівна, тендітна ззовні дівчина, яка важить 30 кілограмів і має зріст близько метра, живе у Бережках. Яна – студентка університету «Україна», який спеціалізується на освіті людей з інвалідністю. Навчається дівчина дистанційно, вивчає психологію. Має багато захоплень, люблячих рідних. Коли бачу Яню в нашому райцентрі, то завжди рада поспілкуватися з дівчиною та з її дідусем. Нещодавно зустрілися у районному будинку культури, де вона представляла свої вишивані роботи на виставці. В день вишиванки картини, вишиті бісером та камінцями, викликали інтерес у відвідувачів. Користуючись нагодою, розпитала Яну про її настрій, навчання та хобі.
Яна Якимова каже, що психологія почала цікавити її десь у 11 класі. Дівчині стало цікаво, чому люди чинять так, а не інакше. «Напевно, в першу чергу, я намагалась відкрити для себе психологію, так би мовити, хотіла розібратись в собі», – каже дівчина. – Звичайно за два роки, я думала, чи правильно обрала майбутню професію, чи не помилилась. На першому курсі для мене надзвичайно цікавими були всі предмети, я на все дивилась із захопленням. Відкривала для себе все нове і нове (як і зараз).
Зараз вже адаптувалася до заліків, іспитів, конференцій,  конкурсів (десь раз в півроку я беру участь у 2-3 конференціях, представляю свій факультет)».
Моя співрозмовниця вже зараз намагається допомогти людям хорошою порадою, хоча вона лише другокурсниця. Яна продовжує:
– Але коли в мене запитують поради, або діляться проблемою, не знаю звідки, напевно десь всередині я знаю, що сказати і що порадити. І це мене дуже радує, що я можу допомогти комусь. Значить я на правильному життєвому шляху.
Наша газета вже розповідала про захоплення дівчини – вишивання бісером. За 4 роки Яна вишила 12 картин. Серед них є роботи на різну тематику та різні за розміром. Особливо мені припала до душі на виставці у районному будинку культури картина, на якій молиться Ісус. Ця робота вишита камінцями. Деякі картини Яна подарувала близьким людям. Про своє хобі студентка-психолог каже так: «Раніше я вишивала частіше, а зараз лише на канікулах, або коли буде натхнення. Тим що в мене так багато картин, я завдячую дідусю, тому що йому дуже подобається це моє захоплення. Бо я ж, як сірник, швидко загоряюсь якоюсь ідеєю, а через деякий час в мене засне це бажання. А дідусь мене підштовхує і постійно нагадує, каже «та доший ту вже картину, та й буде готово».
У вільний час дівчина також любить читати книги, особливо на драматичну тематику, з глибоким сенсом. Один із улюблених авторів починаючого психолога – Пауло Коельпо.
Щира, доброзичлива і творча Яна Якимова завжди рада спілкуванню, харизма цієї талановитої дівчини захоплює з перших хвилин знайомства. Щиро рада бачити Яну та її дідуся Івана Івановича Краська на різних творчих заходах у нашому місті. Щиро шаную обох вже багато років за небайдужість та щирість серця.
Люба КЛІМЧУК.
з

Немає коментарів:

Дописати коментар