понеділок, 3 червня 2019 р.





Осанна Матері
Щедрий травень подарував нам минулої неділі День матері. В Україні він збігається з православним святом жінок-мироносиць. Щорічно в другу неділю після Пасхи Православна церква прославляє подвиг святих жінок-мироносиць – Марії Магдалини, Марії Клеопової, Саломії, Іоанни, Марфи і Марії, Сусанни та інших. Вони були супутницями Христа, служили Вчителеві, були віддані йому серцем та страждали разом з Ним. Ці жінки супроводжували Ісуса Христа під час подорожей та йшли з ним на хресну смерть – на Голгофу. Вони були свідками хресних страждань Господа. Після хресної смерті Спасителя саме вони затемна поспішили до Гробу Господнього, аби помазати тіло Христа миром. Вони ж першими і дізналися, що Христос Воскрес. Вперше після хресної смерті Спаситель явився жінці – Марії Магдалині. У храмах району цього дня звучали вітання для жінок з нагоди цього свята, а також з нагоди Дня матері. Покликання жінки нести своєрідно миро у родину – ласку, турботу та любов, бо саме на жінці тримається світ.
Саме такі слова неодноразово звучали у районному будинку культури з нагоди свята Дня матері, яке пройшло 10 травня. Прекрасних жінок Дубровиччини вітали голова районної ради Микола Кухарець, заступник голови райдержадміністрації Павло Ващишин, секретар Дубровицької міської ради Микола Годунко. Грамотами та подарунками районної ради та райдержадміністрації, подяками та подарунками міської ради були нагороджені мами району та міста за вклад у виховання дітей та громадську діяльність. Від імені народного депутата України Оксана Слободзян привітала матерів району та вручила подяки народного депутата та грошові премії мамі загиблого в АТО Юрія Колесника Валентині Колесник, жительці с. Сварицевичі, яка виховала троє онуків-сиріт Марії Швайко, соціальній працівниці Дубровицького терцентру, жительці с. Мочулище Світлані Бандурі.
Загалом ключовим моментом заходу було вшанування мам та дружин полеглих воїнів, які віддали життя за наше сьогодення на сході України. Стоячи вшановували всі присутніх цих мужніх і щирих жінок. Павло Ващишин та Микола Кухарець вручили матерям та дружинам Героїв квіти та подарунки. Інна Василівна Ярмоліч (мама Олександра Ярмоліча) з хвилюванням подякувала землякам за підтримку та допомогу родинам загиблих.
Люба КЛІМЧУК.

Немає коментарів:

Дописати коментар